Jeden z forumowiczów z superherohype był na pokazie X3 (na dowód pokazał zdjęcie zaproszenia, więc naprawdę widział film). Jego recenzja tutaj: http://www.superherohype.com/forums/showthread.php?s=d28e69fbf0813076419047fffd6 7fec3&t=231354 [www.superherohype.com/f...]
Film mu się bardzo podobał, ale jest kilka naprawdę złych wieści:
- film trwa 95 minut!
- oprócz tego co pokazli w spotach i trailerze Angel ma jeszcze dwie sceny
- Mystique pojawia się bodaj TYLKO w 3 scenach
- i teraz najgorsze - NIE MA FENIKSA - tzn jest oczywiście, ale wokół Jean nie pojawia się ognisty ptak. Jak Ratner mógł to zrobić?!
ten link nie działa, a poza tym...... to niewiarygodne, jak to możliwe??!! dosyc, że taki krótki, to jeszcze jak śmiał zrobić coś takiego feniksowi?? to moja ulubiona chyba postać, a ta poświata ognistego ptaka była zawsze taka extra i dodawala jakby takiej wielkości!! poprostu nie wierzę. to skandal!!!!!
ja tam sie tym feniksem nie przejmuje tylko tym czasem trwania filmu i tym angelem;/;/;/
95 min. to skandal !!! Przez ten czas ciężko cokolwiek pokazać w filmie !!! Wszystko będzie przebiegało bardzo szybko, więc film straci na pewno coś na tym !!
To jakiś pic... Na necie krążą pogłoski, że film trwa ponad 120 minut. A tak w ogóle to poczekajmy te kilka dni na oficjalny czas trwania filmu.
Dokładnie nie ma co wierzyć plotkom poczekajmy i niedługo sie sami przekonamy jaka jets prawda =]
Ojej noi co z tego, że ktoś powiedział że film jest krótki? Co z tego, że nie pojawia się poświata Phoenixa? Istotnie byłoby to małe niedociągnięcie... Ale może to tylko podpucha i nic więcej?! Przeżywacie to jak pierwszy dzień w szkole...nie ma się czego stresować i bulwersować, zostały niecałe dwa tygodnie do premiery, troche cierpliwości, a wyjdzie to wszystkim na dobre.
Nie tylko on widział film - inni też potwierdzają, że jesy krótki, a ognistego Feniksa nie ma.
Ponoć film ma strasznie szybkie tempo, a poszczególne sceny są bardzo krótkie, byle do przodu.
Brak ognistego ptaka to skandal - to nierozerwalna część tej postaci, zwłaszcza że Singer w X2 zrobił do tego taki piękny wstęp - ogień w oczach Jean, wokół niej, a na końcu kształt ptaka pod wodą Alkali Lake.
Jeśli tak jest rzeczywiście jak mówią i Ty mówisz, to wniosek jest prosty: Szkoda, że Ratner wziął sie za ten film, wolałbym już dłużej poczekać na premiere X-Men 3 i kontynuacji jeszcze potyczki z ludżmi, czyli z Traskiem, Sentinelami i Master Moldem na czele, ale żeby reżyserował to B. Singer po Supermanie, niż już teraz doczekać się na "spalenie" Phoenixa, Jaggernaut'a i fabuły, nie mówiąc już nic o kwestii czasu trwania filmu. X-Men 2 trwalo 133 minuty... O ile to sie potwierdzi Ratner zostanie zwolniony z robienia kontynuacji i nawet tak świetne recenzje z Czerwonego Smoka czy też Godziny Szczytu mu nie pomogą...
Coś mi się wydaje że nie ściągneliście pressbooka z cinepix.com.pl z X3. Tam piszą, że film trwa nieco ponad 100 minut, oczywiście z napisami końcowymi.
Bardzo chciałbym żeby to wszystko nie było prawdą, ale trudno nie wierzyć tym którzy widzieli i mają na to dowód.
Ognia nie będzie, co widać już na klipie z Jean i Magneto - ujawnia się jej moc i jej oczy robią się jakieś czarne. Dziwne.
100 minut (włącznie z napisami) czyli że film trwa półtorej godziny. Trzy lata czekania i nadziei...
Oficjalne materiały prasowe od dystrybutora X3- Cinepix
http://cinepix.com.pl/presspacks/x_men_3/X-Men3.doc [cinepix.com.pl/presspac...]
105 minut, to naprawdę nie jest źle. Spodziewaliście się 3 godzin? Ja nie. I za dużo szumu, o poświatę Phoenixa, tą energię, jej moc, można na różne sposoby pokazać. A ,że Angel ma niezbyt dużo scen....Coż, jest tutaj wielu bohaterów, nie można za bardzo skupiać się na jednym.
Przepraszam, że post pod postem, ale wygląda na to, że nie będzie Gambita na 100 procent?
Jezu ludzie jesli ten film bedzie trwal gora 105 minut razem z napisami to ja chyba nawet nie pojde na ten film;/;/
http://xmenfilms.proboards54.com/index.cgi?board=spoilers&action=display&thread= 1146605516 [xmenfilms.proboards54.c...]
oby trwal tyle:D
Jak będzie trwał 95 minut to ja się chyba załamie! Przecież jest tylu bohaterów, tyle wątków, tyle dobrego materiału na świetny film, Ratner jak zepsujesz to wszystko co zaczął Singer to ludzie cie zjedzą!
Colossus oby ten czas trwania filmu był prawdziwy pod tym linkiem co dałeś. Mam taką nadzieje i czekam na premiere z niecierpliwością.
czas trwania jeszcze nie został potwierdzony!!! na tych zaproszeniach musza cos napisać, więc strzelają, X1 i X2 zakończyli na 4 dni przed premierą, tutaj też sceny są jeszcze montowane
Panie, Panowie. To prawda. Widziałem tą recenzję. Data pokazu na bilecie była "12 Maj". W Stanach pokazy przedpremierowe sa (widocznie) wcześniej. Dare You napisał prawdę!
Ojej...to straszne! Colossus nie pójdzie na film, jeśli będzie trwał mniej niż 100 minut...to nie dopuszczalne przecież ludzie się załamią, że Ciebie nie ma w kinie, nawet sam Phoenix sie zapłacze a Jaggernaut roz...wali kino ze złości, kibice Legii i Wisły zaszlachtują Ratnera bo Colossus nie przyjdzie na film...żałoba narodowa murowana, to będzie gorsze niż porażka naszej reprezentacji na MŚ, ludzie szykujcie tony chusteczek
a nie mówiłem,wiadomo że coś jeszcze dodadzą parę dni przed
,,Hi, im back. I want all of you to know that i am telling the truth. Before the movie, Brett Ratner had a message for us (not live action) that this was not the final cut. And that it might be the final cut but there still editing it and finalising effects."
Mam nadzieję, że nawet jeśli będzie 95 (sic!) minut, to chociaż przez ten krótki czas będę wklejona w fotel z oczyma dookoła głowy. Nie można mieć niestety wszystkiego, cóż, poczekamy, zobaczymy. Właśnie, u Was w miastach (do wszytskich obecnych :P) są przewidywane może maratony z premierą? Bo ja strasznie chętnie bym sobie na takowy poszła..
ale tak jak demon powiedzial na pewno domontuja cos jeszcze i film bedzie trwal 2 godziny i 22 minuty:(:( przynajmniej ja tak mysle
Na pewno w końcu to preview a z założenia preview są krótsze.
Poza tym to na zaproszeniu jest napisane:
"Running time: 2hrs Approx" czyli "Czas projekcji: około 2h".
A skoro Ratner mówił że jeszcze mogą coś domontować to minimum te 2h2min będzie.
No dobra... Może jakoś przeżyje to że film tak krótko trwa...
ale szkoda że Angel gra w tak mału scenkach... :(
mnie wlasnie denerwuje to ze czasami film bedzie trwal tylko 95 minut a angel?? moga go dac w nastepnej czesci:P
no tak na moje oko to moze trwac te 100 minut , a jak wyjdzie na dvd to albo bedzie w dodatkach duzo albo moze jakas wersja rezyserska i wtedy z 2 h wyjdzie
Ja tylko mam nadzieję, że będzie już można dostać latem za granicą na dvd..
Na razie włączyłam pełen spokój. Może się okazać, że ta recenzja była zamierzoną prowokacją..
Nie piszcie czy mi wierzycie czy nie, bo to nie ja twierdzę że widziałem film. Czekałem na ten film 3 lata i jestem tak samo poruszony tym wszystkim jak inni fani X-Menów Singera.
Odnośnie Angela chodzi mi o to, że dali nową postać, a pojawia się ona na ekranie zupełnie niepotrzebnie. Spójrzcie na Nightcrawlera w X2 - nowa postać, i jak wspaniale przedstawiona, uczestniczył w akcji i tak dalej.
Na jednym ze spotów widać jak Angel jest w szkole Xaviera, więc może chodziło żeby przedstawić tą postać, a potem rozwinąc ją w 4 części, która miejmy nadzieję że będzie. Choćby kiedyś.
Sam niepotzrebnie tutaj denerwujesz ludzi takimi wypowiedziami. Gregorian dobrze mówi, będzie apocalypse to wtedy przyjdzie czas Angela. W X2 byl tylko Nightcrawler, tutaj do akcji tych postaci o wiele więcej zostało dodanych, m.in.Shadowcat,Colossus,Angle i Beast.
A kto każe Ci to czytać? To chyba normalne, że ludzie na forach informują się o tym czego się dowiedzieli na różnych stronach/forach.
Zgadzam się, niech informują, ale bez przesady! Przestańcie to przeżywać jak pierwszy dzień w nowej szkole, jeszcze nie widzieliście nic, prócz plotek i doniesień, a już gotowi jesteście płakać, że to będzie zwalone, że nie ma więcej scen z poszczególnymi bohaterami, że film jest za krótki, że nie ma poświaty Phoenixa, ludzie... np jeśli Colossus twierdzi, że jak film będzie miał mniej niż 100 minut to nie pójdzie do kina...to tym lepiej! Nie idź idioto, bo po co taki widz, który ocenia film zanim się jeszcze pojawił? Nie idź! Nikt za Tobą nie będzie tęsknił...Popadacie już w skrajności! Jeszcze raz Wam mówię, poczekajcie na premiere i po niej zacznijcie się załamywać albo chwalić, przynajmniej będzie to uzasadnione i z korzyścią dla Nas wszystkich.
za prawdę powiadam wam nie chwalcie ani nie krytykujcie a bądzcie roztropni w słowach, a jeśli kto po seansie żal wielki czuć będzie niech pierwszy rzuci kamieniem w ekran..
Film trwa 1h50min. Rzeczywiście nie ma ognistego ptaka,ale to nie o to chodzi,w X3 to jest kolejny etap ewolucji Jean,a nie strażnik z kosmosu w jej ciele.
Singer też nie chciał robić komiksowej Sagi Feniksa w filmie, i jakoś nie przeszkodziło mu to w pokazaniu płonącej Jean. Ratner spieprzył to i tyle. Powinien być konsekwentny wobec poprzednich filmów, a nie robić coś, co tylko sprawi że fani wyleją na niego wiadra pomyjów.
a po co tobie ta ognista powłoka, ile ty masz lat? jak cie się nie podoba to sobie dorysujesz kredkami
Ale szumu o ognistą obwódkę...Może w komiksie albo w TAS wyglądała fajnie, ale skąd wiesz, jakby to wyszło na filmie? Może kiczowato? Albo jakby Feniksa ktoś konwencjonalnie podpalił? (oba wyjścia są jak najbardziej prawdopodbne). Liczy się treść, postacie, a niekoniecznie efekty zapychające ekran...Ja też dlugo czekam na X3, ale jakoś dalej tak samo nie mogę się doczekać, mimo skandalicznych pogłosek o braku otoczki wokół Feniksa :/
powiedzialem ze chyba nie pojde a poza tym ty chyba nie wierzysz w to ze fan x-menow przepuscilby ten film