PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147634
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Dziś na stronie www.X-men.pl pojawił się artykół w którym studio Fox oficjalnie potwierdziło film o New mutants jednocześnie zaprzeczając że powtanie w najbliższym czasie X-men 4...oto artykół

Wiosna przyniosła nam ze sobą nie tylko piękną pogodę, ale także prawdziwą bombę informacyjną! Miło nam, jako pierwszemu serwisowi w Polsce, oznajmić wiadomość która ucieszy wszystkich fanów mutantów oraz kina.

Na ostatnim konwencie komiksowym w Waszyngtonie niespodziewanie pojawili się przedstawiciele studia Fox wraz z gośćmi specjalnymi w osobach Zaka Penna and Simona Kinberga.

Ogłoszona została wiadomość dnia, będąca dla niektórych sporym zaskoczeniem. Scenarzyści odpowiedzialni za filmową trylogię o X-Men oznajmili, że rozpoczynają pracę nad skryptem do filmu o roboczym tytule "The New Mutants".

Jednocześnie oficjalnie potwierdzono zamknięcie trylogii o dorosłych mutantach. W najbliższym czasie na pewno nie powstanie X4.

Taka decyzja ze strony studia Fox podyktowana była zapewne trudnościami w skompletowaniu starej ekipy aktorskiej do kolejnego projektu. Paradoksalnie popchnęło to również producentów do podjęcia kroków ku powstaniu "The New Mutants".

Poniżej prezentujemy wypowiedzi przedstawicieli studia Fox oraz twórców scenariusza:

"Wielu członków starej ekipy jak Famke, czy Anna zapowiedziało już definitywne rozstanie z rolami mutantów. Większość aktorów odgrywających nowe postaci ma jednak zapisane w kontrakcie opcję na kolejny film. Postanowiliśmy wykorzystać tę sytuację. Niezmiernie miło jest nam ogłosić początek prac nad filmem o Nowych Mutantach!" ? oznajmiła główna producent obrazu Lauren Shuler Donner.

Wiele potencjalnych smaczków z przyszłej produkcji zostało wyjawionych przez autorów scenariusza, zaostrzając tym samym apetyty fanów:

"Naszym zamierzeniem jest stworzenie świeżej produkcji. Generalnie film opierać się będzie o przygody nowej generacji mutantów. Nie zamierzamy trzymać się ściśle przynależności komiksowych postaci do jednego zespołu. Nie wykluczamy również epizodów z dorosłymi bohaterami. Postaramy się zrobić co w naszej mocy, aby fani byli zadowoleni"- oznajmił Kinberg.

Na pytanie o to jakie postaci mogą, a jakie na pewno pojawią się we filmie Zak Penn odpowiedział:
"Wątek młodych mutantów zawsze mnie fascynował gdy byłem namiętnym czytelnikiem komiksów Marvela. Jest wiele postaci które chcielibyśmy wprowadzić. Pamiętajmy, że mamy oryginalnych New Mutants z Canonballem, Wolfsbane czy Sunspotem, Generation X gdzie występowali Chamber, M i Husk a także najmłodsze pokolenie gdzie znajdziemy bohaterów takich jak Elixir czy Prodigy".

Simon Kinberg dodał nastomiast:

"Ja chciałbym wprowadzić do filmu Stepford Cuckoos. Zawsze byłem ich wielkim fanem i walczyłem o ich obecność we filmach o X-Men [istotnie, Kukułki miały swój epizod w części trzeciej, trzeba tylko uważnie oglądać ? przyp. uważny Kaktus]. Jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że ważne role w filmie należeć będą do młodszych bohaterów znanych z X3, pamiętajmy, że aktorzy mają zapisaną taką opcję w kontrakcie. Spodziewajcie się więc występów Colossusa, Icemana oraz Kitty Pryde. Moja wizja co do innych bohaterów jest taka, aby główny skład opierał się o klasycznych The New Mutants".

Na pytanie o zasadniczą oś fabuły producent Lauren Shuler Donner oznajmiła:
"Nie zastanawialiśmy się jeszcze nad tym. Na razie skupiamy się doborze postaci".

Dodajmy na koniec, że początek prac nad filmem przewidziany jest na wakacje 2008, a jego debiut w kinach rok później.

ocenił(a) film na 7
Draven_81

Jestem pełen obaw. Chyba, że wstawią kilku "starych" bochaterów. Jeśli nie pojawią się Xawier, Storm i Wolverine to bez nich wyjdzie klapa. Zresztą pożegnanie sie z postacią Phoenix woła o pomstę do nieba.

ocenił(a) film na 7
thomas_4

"BOHATERÓW" OCZYWIŚCIE...:):):) BLA BLA BLA ZA KRÓTKI

thomas_4

A dlaczego wyjdzie klapa. Moim zdaniem zapowiada się świetny film. Klku "starych" bohaterów na pewno wstawią, Xavier raczej się pojawi a co do Wolverine`a to nie wiem co niektórzy go tak wielbią ponad wszystko. Przyznam że mi już trochę zbrzydł bo jets niemal wszędzie (nawet w New Avengers). Bez niego też może być nieźle (vide X-Factor - najlepszy komiks z mutantami a Wolviego tam nie ma ;)...

ocenił(a) film na 8
Draven_81

Wiadomo,że to ściema, kto by na to poszedł...

ocenił(a) film na 8
deamon82

JA!!Bardzo lubiłem pierwszy skład New Mutants i myślę że gdyby film był zrobiony na podobieństwo trylogii to wyszło by coś fajnego...pozatym chcę znów zobaczyć mutantów marvela w akcjii:-)

ocenił(a) film na 8
Draven_81

,,by"
a to jest ściema prima aprilisowa ze strony x-men avalon, ja poprostu czekam na x4

ocenił(a) film na 10
deamon82

o nieee!! ja bym wolal normalny film o x-menach. lubie x-men ale jakos te psotacxie sa mi malo znane. wolalbym storm, wolverine, kitty, cyclops itp. taki skald jest dobry. ciekawe postacie. lipa jesli powstanie new mutants

ocenił(a) film na 7
James_6

Mimo iż ostatnio mam na pieńku z demonem to jednak muszę się z nim zgodzić i napisać, że także czekam na X-men 4. James masz rację.