PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147528
5,5 35 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Zauważyłam ,żecz ciekawą w filmie.Pod koniec filmu Magneto siedzi przed szachownicą i wyciąga rękę do pionka ,czy kotoś zauważył że pionek się...PORUSZYŁ!!!! Tak poruszył się ,trzeba się przypatrzeć dokładnie i to widać ,czy to znaczy ,że remedium nie unicestwia genu X w całośći ,albo po paru latach,dniach,miesiącach gen X się regeneruje i mutant ponownie odzyskuje siły?? Czekam na opinię i pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 3
cream17

A propos Jean Grey, to dlaczego do cholery ona wysiadła ze statku, wtedy nad jeziorem?? Przecież mogła bez problemu unieść statek ze śrdoka. To była jak dla mnie najgłupsza wpadka w scenariuszu.

ocenił(a) film na 8
Pregier

...dlatego, że spodziewała się co ją czeka (mówi o tym na początku X2), co gdyby została na statku i komuś zrobiła krzywdę tak jak w X3 ?

ocenił(a) film na 7
Pregier

A po 2 moc lepiej dziala jak nie przenika przez inne przedmioty i przeszkody zanim dojdzie do celu, dla tego wysiadla z odrzutowca

cream17

Mnie zastanawia dlaczego Wolverine zabił Geen skoro mógł jej zaaplikować remedium ????

ocenił(a) film na 8
wladek737

Nie mógł, strzykawka została by zniszczona przez jej moc, podobnie jak ubranie Logana. Przetrałowało tylko szpony z adaminium i jego stale regenerujące się ciało. Też myślałem o tym remedium ale to byłoby niemożliwe skoro ona niszczyła wszystko wokół niej.

ocenił(a) film na 7
Robert10203

"Nie mógł, strzykawka została by zniszczona przez jej moc, podobnie jak ubranie Logana. Przetrałowało tylko szpony z adaminium i jego stale regenerujące się ciało. Też myślałem o tym remedium ale to byłoby niemożliwe skoro ona niszczyła wszystko wokół niej."

spodnie też mu zostały oraz włosy i broda jej moc nie była aż tak duża jak wszyscy myślą.

ocenił(a) film na 8
Woj8ech

włosy i brodazotały gdyż to jego ciało a gatki pewno dlatego że Hugh zażądał za dużego bonusa za pokazanie pośladków ;)

I raczej pewny jestem że jeśli powstanie 4 cześć zobaczymy Jean znowu wszak to Feniks odradzający się z popiołów tylko oby trochę przytemperowała swoje moce ;)

cream17

Masz racje pionek na szachownicy w końcówce filmu ruszył sie czyli Magneto jeszcze wróci a remedium jak piszą moi poprzednicy musi być tylko czasowym likwidatorem mutacji

dahak22

pionek sie poruszył.
Magneta ma zbyt silną i iwelką moc by remedium zadzialało calkowicie i myśle że był o tym uświadomiony.
Xawier przeżyje jeśli powstanie 4 część,Jean i Scott wątpie ale on napewno.
zresztą w którymś z tych filmów ma grać Will I Am bo sie chwalił że będzie mutantem...

ocenił(a) film na 8
paczek93

Magneto to mężczyzna, a nie kobieta.
Xavier przeżył to wiadomo.
Will I Am zagrał w ,,X-Men origins: Wolverine", a nie ma ma grać w X4.

paczek93

A Może organizm Magneta zaczął znowu mutować..

howlet

deamon82, Magneto wiem, to była literówka . ;)))

ocenił(a) film na 8
paczek93

Biorąc pod uwagę że osoby będące w okolicy tego chłopaka traciły swą moc tylko TYMCZASOWO to prawdopodobnie działanie tego "leku" też jest tymczasowe. Ostatnia scena nie wyjaśnia niczego jedynie zwiększa ilość pytań. Mam nadzieję że X-Men Geneza: Magneto będzie dobrym filmem i że Mckellen będzie grał Magneta.

użytkownik usunięty
cream17

Pewnie szybkość odzyskiwania mocy jest zależna od siły władania nią.
Magneto arcy-mistrzowsko władał swoją, więc pewnie dlatego tak szybko ją
odzyskał.

ocenił(a) film na 8

pamiętajmy o tym, że dostał 3 strzykawy, to tylko świadczy o jego potędze

ocenił(a) film na 8
deamon82

Nawet na iPodzie widziałem, jak się poruszył pionek. Swoją drogą dopiero
wczoraj zobaczyłem scenę po napisach i byłem lekko zdumiony (jakoś
miałem ochotę posłuchać muzyki z napisów, a tu kolejna scenka :P ).
Mam nadzieję, że będzie X4 oraz X-Men Geneza: Magneto. Oby tylko grał
McKellen, jest świetnym aktorem.

ocenił(a) film na 8
_Vendetta_

Dzięki za info o tej scenie. Wcześniej jej nie widziałem. Jak będzie Charles to będzie OK.

ocenił(a) film na 8
_Vendetta_

Były plany na Genezę Magneto, ale teraz nagle okazało się, że szukają scenarzysty do filmu o Deadpool'u.. Hm, poczekamy, zobaczymy.

ocenił(a) film na 8
deamon82

Nie wiem czy Magneto odzyska swoją moc ale wiem że moc odzyska Rogue .

bongusia

to było ciekawie.. a skąd masz takie informacje??

ocenił(a) film na 8
Fioletowa_

Przecież jeżeli Magneto odzyskał swoje moce pomimo tak dużej dawki remedium to Rogue też powinna odzyskać moc . Ciekawe tylko czy jeżeli odzyska moc to czy w 4 części będzie coś o Ms . Marvel .

ocenił(a) film na 8
bongusia

Już wiem że Rogue odzyska moc i z tego co widziałem na trailerze zdobędzie również super siłę zdolność lotu i wytrzymałość . Nie mam co do tego pewności , ale jest pokazany napis Rogue i pokazuje się lecąca osoba , więc pewnie to była Rogue . Powróci również Mistik , Magneto i będzie Gambit . Wiem też że 4 część będzie o Apokalipsie . Widać również zemstę Mistki nad Magneto .

ocenił(a) film na 8
bongusia

Zapomniałem jeszcze wspomnieć że w czwartej części odrodzi się tym razem czarnowłosy feniks .

użytkownik usunięty
bongusia

Skoro w trailerze to wielce prawdopodobne, że tylko na chwilę zdobędzie te umiejętności, chyba, że nie zna swojej zdolności do końca a warunkiem stałego pozyskiwania umiejętności jest dłuższy kontakt z ofiarą. To by wtedy było bardzo ciekawe, taki x-menowy Sylar, tyle, że dobry.

ocenił(a) film na 8
bongusia

Podobno Rogue wchłonęła moce Miss Marvel na zawsze dlatego ma supersiłę ,lot i wytrzymałość

ocenił(a) film na 8
Ellen Page

Jesli ogladalas X-men: ewolucja, to w pewnym odcinku do Rouge powracaja wszystkie moce, jakie kiedykolwiek posiadla. Stała sie wtedy niepokonana(tzn. teoretycznie, bo pokonali ja w koncu). Chociaz, wlasciwie, chyba nie to jest przyczyna jej nowych umiejetnosci.

ocenił(a) film na 8
JaneHasford

To chyba było przez Cyklopa?? Dzięki niemu i Jean chyba ją pokonali, tak??

ocenił(a) film na 8
Ellen Page

Mozliwe, bo byc moze ich mocy nigdy wczesniej nie "wchlonela", ale nie pamietam juz teraz. Jakos tam ja przechytrzyli, poza tym mieli tyle samo mocy, tylko w wielu osobach(na jedna Rouge).

ocenił(a) film na 5
bongusia

Ale jaki trailer? Czego? X4? To jest jakiś? Bo nic z tego nie rozumiem. xD

ocenił(a) film na 9
cream17

Ja juz dawno ogladalam ten filmek i rowniez to zauwazylam. przeciez to rzuca sie w oczy :)

ewusia010392

wątpię czy Mistique coś zrobi Magneto... to takie toksyczne współistnienie... śmiało można powiedzieć że uczucie, on dawno temu uratował ją przed światem który próbował ją zniszczyć, Lengsherr jest dla niej alfą i omegą, zresztą ona dla niego ( przynajmniej tak wynika z założeń scenariusza ) też jest niezwykła, ideałem któremu na nowo dał życie, pewnie się na początku pospinają ale potem zejdą znowu bo remedium i tak okazało się nie trwałe w postaci szczepionki.

użytkownik usunięty
cream17

No widzisz on jest z 3 kategori ale naprzykład ta młoda z pasemkiem (niewiem jak się pisze) dostała to i już niema mocy bo dotkneła bobiego ale magneto jest od niej silniejszy i jakoś do końca nieusuneło mu tej mocy nie...

1 Profesor Xavier zmartwychwstaje
http://www.youtube.com/watch?v=xyr3thlXg5o&feature=relat...

2.To prawdopodobnie ma być wstęp do x-men Wolverine origins II którego fabuła rozwija się po wydarzeniach z XIII
http://www.youtube.com/watch?v=uOc_7H-_7oY
http://www.youtube.com/watch?v=t5w7DKG2GPY

3.Magento odzyskuje moc

http://mais.uol.com.br/view/qnke4kgfrrpk/final-xmen-3-0402D4...

cream17

Poruszył się... Tak jeszcze nikt nie mówi o cz.4 ale nie wyobrażam sobie by nie powstała (kasa itp)

ocenił(a) film na 7
cream17

A więc tych części może być nieskończenie wiele. "Profesor Xavier zmartwychwstaje" - to na pewno nie wróży dobrego filmu.

ocenił(a) film na 8
Mr. President1

Wróży wiele ,skoro feniks umarł to wszyscy przez niego zabici powinni wrócić

użytkownik usunięty
cream17

Zrobili to specjalnie - wyobrazacie sobie, jakie w nast. czesci bedzie zamieszanie?! Setki zawiedzionych mutantow!

użytkownik usunięty

Jak dla mnie to ten pionek nie jest z metalu ale na szachach sie nie znam, po za tym jeszcze przed przeczytaniem tego temetu sadzilem ze to remedium zabiera moc na jakis czas ,a potem zwraca i to lepsza niz sie posiadalo dlatego Magneto mogl poruszyc pionek nie waż no z czego był, ale po przeczytaniu wasz opini to sam niewiem. Ale jakby krecili juz 4 cz. to mogli by zmienic glownego wroga np. na Davida syna Charlsa ,albo na Apocalypso

ocenił(a) film na 8

Może remedium ze strzykawki działa , a ze strzału po jakimś czasie moc wraca?!

ocenił(a) film na 10
cream17

dział czy nie działa, poruszył się czy nie? szukać dziury w całym. akurat końcowa scena mnie zaintrygowała - ta po napisach kiedy gość o którym mówił Xavier żyjący jak warzywo pod kroplówką odwraca się i mówi do Witaj do Pani Doktor, która to zdziwiona patrzy na niego i z niedowierzaniem wypowiada jego imię - Charles. Jak ktoś już napisał o nie do końca martwych myślę że taka postać jak Xavier - jeden z najpotężniejszych mutantów w całej serii był w stanie przed śmiercią fizyczną skierować swoją duszę do ciała gościa o którym mówił na zajęciach (być może dlatego gdy spojrzał na Wolverine'a uśmiechnął się a potem został zmielony)
Czekam na następne części bo po za Spiderman'em to X-man był moim ulubionym komiksem :))

ocenił(a) film na 7
cream17

Thank you CAPTAIN OBVIOUS!!!!

ocenił(a) film na 8
Yaseck

Nie długo szykuje się kolejna część, więc sie dowiemy, czy działa, czy nie działa, W każdym razie powracając do tematu Rogue to udało mi sie znaleźć alternatywne zakończenie na youtube, w którym ona mówi do Bobiego, że nie mogła oddać swoich mocy. Jeśli to była alternatywa, to mozliwe, że twórcy filmu, wyborą sobie w kolejnej części tą wersję, która swoja drogą jest lepsza, bo co ta za X meni bez niej:)

ocenił(a) film na 7
cream17

Pod okienkiem komentarza jest taki mały kwadracik "uwaga spoiler!... itd". Nie piszę tego dlatego, że trafiłaś, tylko parę następnych użytkowników nieobeznanych w tym filmie będzie miało zepsuty smak od startu ;

ocenił(a) film na 8
Kadente

Kiedy zakładany był ten wątek 7 lat temu filmweb jeszcze nie miał takich opcji :) Co nie zmienia tego, że nie powinno się spoilować w temacie

ocenił(a) film na 7
Guliwer_2

Ciekawa uwaga z tym bonusem :))