PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147634
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Rogue

ocenił(a) film na 7

moze mi ktos powiedziec kiedy rogue zacznie latac i miec taką siłe i wytrzymałośc jak powinna? wg. mnie latania mogła by dostac od Magneta jak juz zaobsorbowała jego troche mocy... no i jeszcze jak te moce są tylko tym czasowe to czemu lata itp?

ocenił(a) film na 8
ZlyCzarny

Rogue jest hybrydą, ponieważ nosi w sobie DNA człowieka, Kree oraz Skrull. Jej ludzkie zdolności mutacyjne to absorpcja esencji życiowej innych istot przy kontakcie fizycznym. Podczas dotyku pochłania ona, i tym samym uzyskuje, tymczasowo moce, wspomnienia oraz osobowość swojej "ofiary". Zdolność lotu, super-siłę oraz niezniszczalność Rogue uzyskała od Carol Danvers, efekt odebrania mocy w tym wypadku okazał się być permanentny, spowodowało to zapewne DNA Kree, które posiadała Ms. Marvel, i które także zostało skopiowane przez Rogue. Posiadła ona także coś w rodzaju "siódmego zmysłu", który umożliwia jej instynktowne reagowanie na zagrożenie. Niedawny kontakt z telepatką Skrull spowodował, że może ona przywoływać moce super-istot, które w przeszłości dotknęła. Od czasu, gdy Sage przyśpieszyła jej rozwój mocy, Rogue ma pełną kontrolę nad swymi zdolnościami.

Draven_81

Tak, tak. Każdy potrafi skopiować ze strony Avalonu.

ocenił(a) film na 7
Sate

no dla kogos kto sie niezna to by był problem z zrozumieniem tego , a wiadomo czy w filmie moze polata?

ocenił(a) film na 8
ZlyCzarny

Pewnie każdy ale tylko ja odpowiedziałem na pytanie...innym nawet tego się nie chciało.

ocenił(a) film na 7
Draven_81

W filmie trochę pokręcilo. Bo o ile dobrze pamiętam, Rogue najpierw była z Magneto. Więc na to wychodzi, że w tym filmie Rogue powinna być starsza, powinna już latać i być o wiele silniejsza...

ocenił(a) film na 8
MartWa

była z Magneto?
W X1 przejęła część mocy Magneto na moment,a nie była z Magneto.
W komiksie współpracowała z Magneto w Savage Land,a do związku nie doszło.

ocenił(a) film na 7
deamon82

no nikt niechciał odpowiedziec dzieki ci :P , wg. mnie mogło byc tak ze po dotknieci magneta mogła to latanie zyskac

ocenił(a) film na 7
ZlyCzarny

Nie, latania nie zyskała od Magneta, tylko od Carol Danvers, albo od innej kobiety. Dobrze nie pamiętam, ale to nie był Magneto. Przynajmniej w komiksie. Nie spodziewajmy się tego w filmie.

Były komiksy, gdzie Magneto i Rogue mieli dziecko. Na pewno byli w związku, teraz jestem tego pewna. Jednak Rogue była przeciwko mordom, dokonywanym przez Magneto i w końcu dołączyła do Xaviera. Miało to swoje konsekwencje, np. kiedy Rogue była z Gambitem, Magneto wyjawił prawdę o Gamibicie (mianowicie to, że brał udział w masakrze Morloców). Dobra, nie będę wszystkiego tutaj opowiadac, ale był zazdrosny ;).

W filmie oczywiście nie ma żadnych pozytywnych uczuć, między tymi postaciami.

ocenił(a) film na 8
MartWa

w filmie nie ma szans, mógłby być jej ojcem,a nawet dziadkiem

ocenił(a) film na 7
deamon82

Tak, pokręcili...
Tak czy siak, na początku powinni razem współpracować, a tu nic.

ocenił(a) film na 8
MartWa

Różne rzeczy powinny być inaczej.Każdy adaptuje tak jak chce.co komiks,seriale animowane czy film to wszystko jest inaczej,ja opieram się na Uncanny X-Men.

ocenił(a) film na 7
deamon82

no to własnie niby wszystkie x-meny bajki, filmy są robione na podstawie komisku a z komiksu to to wiele niema :P , dlatego mówie ze jak tak juz mieszają to mogli zmieszac zeby rogue latała po wciągnięciu magneta