PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147634
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Tak sobie właśnie pomyślałem, zakładając, że nadal istnieje możliwość respawna Cyclopa, tak sobie pomyślałem, że w X4 może powrócić nieźle wkurzony na Logana za zdjęcie jego laski(wykaże sie niezrozumieniem co do sensu takiego postępku) i może chcieć mu w zemście naklepać :]

ocenił(a) film na 8
Negative

Myślę że nie będzie w stanie,znająCyclopsa to znów trzeba będzie ratowac jego dupsko,bo moim zdaniem jego ciało będzie w posiadaniu Mr.Sinistra. Moim zdaniem ten psychol może też rozkopac grób i zabrać ciało Jean,w celu stworzenia najpotężniejszego mutanta.

ocenił(a) film na 10
deamon82

Czy wy tez zauwazyliscie ze gdy pyro dostal z glowki od icemana to nie wiemy czy potem zginal jak jean wszyskto rozwalala czy moze udalo mu sie uciec tak samo z jaggernoutem walnal sie w glowe i co mogl chwile pozniej sie podniesc i sobie pojsc. Jak dla mnie to mystique wroci moc i bedzie wkurwiona na magneto za to ze ja porzucil i sadze ze polaczy sily z pyro bo gdy magneto powiedzial ze juz nie jest mutantka i poszedl to pyro spojrzal sie na nia z zalem :D :D :D

ocenił(a) film na 8
deamon82

Kto to jest Mr.Sinstra ??I jaki psychol.wytłumacz mi to bo ja komiksów nie czytałem:D

ocenił(a) film na 8
Nightcrawler_2

Ten psychol to Mr.Sinister,maniak eksperymentów na mutantach,jeżeli pojawi się on to pojawi się i Gambit. Więcej o nim:
http://www.x-men.pl/index.php?dir=bios&file=sinister [www.x-men.pl/index.php?...]

ocenił(a) film na 8
deamon82

Możesz napisać, gdzie na tej stronce się wyszukuje informacji o mutantach w takiej postaci, jak podałeś Sinistra? ;D

ocenił(a) film na 8
Negative

A ja mam nadzieję, że w X4 Rogue odzyska moc i będzie się jakoś naparzała ;]

ocenił(a) film na 10
freitag20

Też lubie Rogue :) Słodka jest :P Miła wrażliwa i wogóle :P
Ale moc ma niepraktyczną, cięzko do kogoś podejśc i złapać go za łydke :P

ocenił(a) film na 8
Negative

To najlepsza polska stronka o X-Men:
http://www.x-men.pl/ [www.x-men.pl/]
wchodzisz w cerebro-biosy lub jeśli chcesz zobaczyć krótki opis wszystkich postaci jakiekiedykolwiek występowały to cerebro-katalog postaci

deamon82

Z innej beczki: wyszedłem przed napisami może mi ktos opisać co sie dzieje w ostatniej scenie? z góry dzięki

ocenił(a) film na 8
Negative

Co jest po napisach było już kilka razy na forum to sobie poszperaj ;)
A co do kwestii końcówki filmu, gdzie siedzi magneto przy stoliku szachami i wskazuje palcem na króla czy tam królową czy nie wiem co, to ja nie zauważyłem żeby ona/on/ono się poruszyło, a specjalnie się przyglądnąłem temu fragmentowi. Jestem ślepy czy wam się tylko wydawało hehe ;p

ocenił(a) film na 8
freitag20

Ahh no tak jeśli Ci chodziło co było przed napisami to i tak Ci napisałem hehe ;D

ocenił(a) film na 10
freitag20

Sama końcówka to mi się spodobała. Bo z niej wynikało, jakby Magneto zaczynał odzyskiwać moc. Lubię gościa to szkoda mi go było, jak mu "zabrali moc".
A tak w ogóle? Ma być X4?

ds_gangster

Jeszcez nic nie wiadomo chyba a co d jean ona nie moze zginac :) bo faniks odradza sie z popiolow a skoro byla taka najpotezniejsza to zapewne i to umie :D a ja mam taka wlasna teorie na temat cyklopa :) ze Feniks go mogla nie zabic bo Jean przjela na chwile kontrole i oslabionego rzucila gdzies w krzaczory no ale coz ozbaczymy ja mam nadzieje na 4 i ze dopracuja postac feniksa i bedzie wiecej robila i wogole mogly wrocic stary rezyser :D

ocenił(a) film na 7
Yuna

a co z xavierem, on juz na bank zginal i nie ma szans na to by wrocil w nastepnej czesci, bo czytajac wasze wypowiedzi wnioskuje ze w tym filmie wszystko jest mozliwe :D

ocenił(a) film na 10
soledad

Xawier żyje, poczytaj więcej na tym forum...

ocenił(a) film na 10
Negative

marvel dzis powiedzial na glows. napewno bedziew x-men 4. ten film zarobil wiecj niz spiderman,batman czy nawet superman. bedzie w nim storm, logan,gambit,rouge,kitty,mr siniter i bedzie to prawdopowdobnie walka z apocalypse. tak chce marvel i tak bedzie.

ocenił(a) film na 7
James_6

skąd masz te info? daj jakiegos linka! :D fajnie by było shadowcat polubiłem po x3 :D za dickheada i wogle i niech Rouge odzyska moc

ocenił(a) film na 8
ZlyCzarny

Wątpie żeby odrazu do X4 części dali Sinistra i Apocalypse'a , bo to by była mieszanka ala X3. Wystarczy historyjka z Gambitem i Sinistrem,jeżeli wwalą Apocalypse'a to jeszcze muszą wątek Archangela,a to już trochę za dużo. Wiadomo było,że będzie X4.Chcieli nakręcić 10 części,ale jak wrzucą do X4 odrazu Sinistra i apocalypse'a,to nie wiem co dalej będą dawać,chyba że Apocalypse pojawi się na końcu X4 i będzie zapowiedzią do X5,wtedy to jak najbardziej jestem za.

ocenił(a) film na 10
deamon82

QUICKSILVER!!! Quicksilvera niech wpierdaczą :D

ocenił(a) film na 7
modzelek19

niech dadzą tą mrs.marvel (czy jak jej tam) na chwile i niech Rouge jej ukranie siły :P

ocenił(a) film na 10
ZlyCzarny

Aha, tak sobie jeszcze pomyślałem, że Magneto może teraz się trochę naprostować. Pamiętacie jego What Have i done gdy phoenix się rozkręcała? A potem jego filozoficzną minę nad szachownicą?:P Może teraz chłopak się stać trochę bardziej centrowy, a moze w częsci czwartej znowu będzie troche united? Ciekawe...

ocenił(a) film na 8
deamon82

Gdyby to miała być kolejna trylogia to właśnie idealnie te wątki by się w niej zawarły!!!

ocenił(a) film na 8
Draven_81

to było do demon82kas jan .... coś nie mogę wysłać tej odpowiedzi więc jeśli pojawi się więcej niż jeden raz to przepraszam!!

ocenił(a) film na 7
James_6

Naprawdę?Super!!!Ja chce żeby w x-men4 Storm popadła w tę swoją"furię" i rozpiepszyła Apocalipsa.Nigdy go nie lubiałem choć to najsilniejszy mutant. Uwielbiam Storm to potęzna mutantaka ale niezbyt dobra w walce wręcz bo dostała nieźle w dupe od Calisto(w x-men3).Skoro Calisto wiedziała jaką moc ma Storm to musiała szybko działać żeby nie dostać w morde z pioruna hehe ale i tak ją Storm na końcu usmażyła.Co do Cyklopa to wydaje mi sie ze nie zginął bo na filmie były tylko o tym domysły a poza tym nie było żadnej urywki o tym żeby go Phenix rozwalił na kawałki.

ocenił(a) film na 10
Negative

Na sajfaj net napisali, że :

"Osoby, które obserwują amerykański Box Office wiedzą, że najnowszy, film z serii X-Men zarobił już czwartego dnia zawrotną sumkę 196 milionów $.`

Producent obrazu - Ralph Winter po przedstawieniu oficjalnych wyników finansowych, potwierdzających niezwykły sukces filmu powiedział, że mimo wszystko będzie to ostatni film z serii X-Men, i nie należy oczekiwać czwartej części. Nie wykluczył jednak powstania innego obrazu będącego spin-offem. Dodał jednak, że można taką możliwość śmiało wykluczyć m.in. z powodu problemów przy podpisywaniu kontraktów do obecnie wyświetlanej części X-Menów. Wg Wintera może dojść do problemów przy próbie scalania kolejnego zespołu aktorskiego."

Czyli, to czy będzie X4 zalezy od tego, czy Berry nie będzie robiła takich zjebanych oporów jak przy powstawaniu 3... Wszystko w rękach aktorów...
No może dobrze, że tyle postaci wykosili, bo teraz mają otwartąfurtkę do X4 i nikt nie będzie nażekał, że tą czy tamtą postać gra inny aktor, bo tych postaci nie będzie :P

Czyli nie ma tego złego poprostu :P

ocenił(a) film na 8
Negative

Berry powiedziała,że zagra jeśli będzie X4

ocenił(a) film na 7
deamon82

To ja poprosze o jakiś link do tej wypowiedzi bo uważam że Hally Berry w roli Storm to po Jackman'nie jako Wolverine najlepiej obsadzona postać.

ocenił(a) film na 8
RuFuS

http://www.freenet.de/freenet/film_und_musik/stars/halle_berry_xmen_4/index.html [www.freenet.de/freenet/...]

ocenił(a) film na 10
Negative

ona gra tylko dlatego że jej sie komiks podoba. znowu odpierdoli histerie że chce glowna role. i dobrze. fajna postac

Negative

Co do moich "gdybań", to Rogue powinna odzyskać moc i nabyć nowe(latanie i siła) i w ogóle niech jej jak najwięcej będzie. Powinien pojawić się Gambit, tylko idealnie dobrany aktor, bo inaczej wszystko na marne...Film już nie ma chyba większych szans na idealną zgodność z komiksem, więc można sobie na wiele pozwolić. Tylko niech charktery postaci będą zgodne ze swoimi komiksowymi pierwowzorami. Ogólnie, to wiele jest do zrobienia, ale nie wiadomo, czy w ogóle coś będzie :/

ocenił(a) film na 10
Negative

Mam ciekawostke dla was. Znikniecie Nightcrawler'a podobno zostalo wytlumaczone w oficjalnej grze. Bedzie tez troche scen ktore nie zostaly zawarte w trojce. Mi sie juz sciaga :]

ocenił(a) film na 7
brovar

Ja czekam na poszeżone wydanie DVD w końcu w dwójce dodali Jubilee na krótko ale dodali ( a może to było noramlnie w filmie , nie pamietam).

ocenił(a) film na 10
Negative

A tu cytat z oficjalnej storny marvela: "While the film leaves the door open for a fourth installment, studios are focused on separate spin-offs involving Magneto and Wolverine played by Hugh Jackman. Scripts for both projects are being written, said Avi Arad, Chairman and CEO of Marvel Studios".
Reasumujac furtka dla X4 pozostaje otwarta, ale narazie na pewno skupia sie na spin-offach.