PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147634
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Zagadka

ocenił(a) film na 8

Otozagadka dla wszystkich co dokładnie oglądali wszystkie 3 części:
"Jaka postać pojawiła się we wszystkich 3 częściach, w każdej grana przez inną aktorkę i z czesci na czesc mlodniejaca :)"

ocenił(a) film na 10
Shadow_5

A to jedna z ważniejszych postaci czy tylko przelotem??

ocenił(a) film na 6
modzelek19

Chyba Stan Lee. Twórca Spider-mana, X- menów, Dardewila, Elektry, Hulka i Fantastycznej Czwórki. Jest też producentem większości z tych filmów. I grał zawsze małe role w ekranizacjach swoich komiksów.

ocenił(a) film na 8
Stefan_Mirecki

Stan Lee raczej aktorką nie jest, co najwyżej aktorem ;)

ocenił(a) film na 8
freitag20

Myślę, że chodzi Ci o Kitty-mimo że w X1 grała ją laska z 86, X2-85, X3-87 ;D

Stefan_Mirecki

Elektre wymyslil Frank Miller, nie Stan Lee

Stefan_Mirecki

Elektre wymyslil Frank Miller, nie Stan Lee

ocenił(a) film na 4
Shadow_5

Kitty?

ocenił(a) film na 7
Sqrchybyk

też mi się wydaje ze to Kitty (shadowcat) z tego co pamiętam to inaczej wyglądała w x1 i x2

ocenił(a) film na 6
ZlyCzarny

Nie zrozumiałem zagadki, sorry. Myślałem ze chodzi o aktora który grał we wszystkich częsciach i zawsze inną postać. A jeśli chdzi o prawidłową odpowiedź to na pewno katie. W X2 jej prawie nie było tylko w scenach ataku na szkołe i to była na pewno inna aktorka.

Shadow_5

Shadowcat, możliwe. Ale młodniejąca? Jak dzieciak może młodnieć? ...

ocenił(a) film na 10
Sate

Shadowcat jest w dwójce pokazana, jak przenika przez łóżko i sufit a potem wbiega w ścianę, a w 3 częsci jest już nastolatką, więc biorąc pod uwagę tą postać to między x2 i x3 minęło jakieś 10 lat :P

No chyba że to nie ta sama osoba ale takie same zdolności...
No ale ona w każdym razie drastycznie się starzeje a nie młodnieje więc nie mam pojęcia o kim mowa...

ocenił(a) film na 7
Negative

gdzie 10 lat mineło ?! bez przesady ... w x1 shadowcat przechodzi przez drzwi kiedy wolverine wchodzi na lekcje , w x2 własnie z tego łóżka zlatuje no a x3 to wiadomo :P , a młodniejące może chodzi że aktorki które grały w x1 ,x2 i x3 (chyba że to jest ta sama dziołcha :P) są coraz młodsze...

ocenił(a) film na 8
ZlyCzarny

Ludzie nie przesadzajcie....niedługo będziecie się zastanawiać jakiej firmy Xavier miał opony w wózku...prowda jest taka że Ellen Page była rewelacyjna jako Kitty i bardzo dobrze że musiało minąć tyle czasu by wkońcu pokazać jej potencjał...a to czy grała ją młodsza aktorka czy starsza....proszę was...to naprawdę nie jest tak rażąca różnica...ja przynajmniej tego nie zauważyłem...Bardziej zastanawia mnie Beast który w II części pojawia się w TV bez futra a w III wyrażnie możemy się domyślać że posiada futro od dawna...małe niedopatrzenie ale również bym się nie czepiał bo po co??

ocenił(a) film na 10
Draven_81

Ja się nie czepiam tylko to pokazuje, że singer nie planował użyć kitty, a Ratner planował no i powstała mała rozbierzność, w pierwszych dwóch częsciach kitty jest dzieckiem a w 3 już jest w wieku tartacznym :P

Ot taka ciekawostka :)

ocenił(a) film na 8
Negative

hmmmm....no nie wiem w I częsci wygląda na jakieś 13 lat...w III na 16 więc chyba nie przesadzili??

ocenił(a) film na 7
Draven_81

to chyba nie dokładnie oglądałes mi sie wydaje że pomieszali ale tak że w I części wgląda na najstarsza ( scena kiedy Logan wchodzi poraz pierwszy do gabinetu xaviera, wtedy wychodzą uczniowie i jedna z nich coś zapomina poczym wrac się i przechodzi przez dzwi) w 2 jest najmłodsza ( scena ataku, wtapia się w sufit poczym przebiega przez dwie ściany i żołnierza ) i teraz w 3 jest tak mi się wydaj pośrodku.

ocenił(a) film na 8
RuFuS

Beast mogł pokryć sie futrm pomiędzy X2 i X3,nic nie jest powiedziane że ma od dawna. Kiedy witał sie ze Storm,to zachowywała się jakby poraz pierwszy widziała go w takiej postaci.

deamon82

Tak patrząc po tym 7 minutowy preview to jej po prostu Storm spodobała się fryzura Beast'a taka ugładzona, a nie podobna do Logana. Więc raczej go znała z tego futerka :) fryc miał tylko inny

van_Gregorian

Coś mi się przypomniało. Czy aby rzeczywiście to że Kitty była grana przez różne aktorki znaczyłoby że Singer nie zamierzał rozbudowywać jej roli. przecież w X1 rolę Pyro też miał kto inny. Jest scena w szkole na zajęciach prowadzonych przez Storm, jak John zapala zapalniczką ogień i formuje go w kulę. A Iceman ją zamraża po czym z głośnym dźwiękiem spada ona na ziemię. A Strom mówi "John" a on mówi "Sorry" ;))) no i w ogóle to miał włosy całe blond. A jego postać została i tak rozwinięta w X2 aż do X3 bo to nawet widać że Singer chciał jego postać rozwinąć bo Pyro przyłącza się do Magneto i będzie po przeciwnej stronie niż Iceman i reszta. No ale to wszyscy wiedzą. No chyba że patrzeć że Kitty ma różny wiek w każdej z części raz mniej raz więcej. Chociaz ta z X2 wcale nie wyglądała młodziej czy starzej niż ta z X1. Raczej się nie wydaje mi żeby tak było. Mniej więcej równo. Tak samo w X3 bliżej jej wiekiem do tej z X2 a ta z X1 wygląda na młodszą. Więc jakby po kolei. Poza tym to kto wie ile czasu minęło od momentu jak Logan opuścił posiadłość Xaviera w X1 do momentu jego powrotu do szkoły w X2. Ale 10 lat to na pewno nie. Może z 3 lata. Tak naprawdę to bardzo mało. Rogue ma chłopaka inni też się trochę pozmieniali, itp.

ocenił(a) film na 8
van_Gregorian

też właśnie tak zrozumiałem tą scenę z Beastem...Beast miał być już w II części lecz Singer z niego zrezygnował,i miał mieć futro od początku więc wstawka w II części jest tylko małym smaczkiem,podobnie jak nazwisko Lebau na liście w więzieniu i nie powinno się tego wiązać z fabuła...podobnie jak różnych aktorów odtwarzających te same role...załoze się że aktor grający Pyro w I części nie był by w stanie zagrać tak jak ten z II i III podobnie z Kitty

Draven_81

Pewnie dlatego właśnie dali nowych aktorów.
Tak to jest. Pewnie by nie zdobyli lepszego aktora na kontrakt typu:
'dziś grasz epizodzik w X1 a jak film zarobi to masz tą samą rolę tylko bardziej rozbudowaną w X2, a potem w X3'

ocenił(a) film na 10
van_Gregorian

Hehe, prezydent USA też jest inny niż ten któego napastująw drógiej części :P