PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147632
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

Zawiodłem się

użytkownik usunięty

Jak dla mnie ten film to totalna porażka. Tyle odstępstw od komiksu, wiele wątków wtrąconych na siłę… Ale przejdźmy do konkretów:

- Juggernaut – co on tu w ogóle robi? W komiksie był on bratem przyrodnim Xaviera. Szczerze go nienawidził. No i NIE BYŁ mutantem. Swoją moc zawdzięczał magicznemu kamieniowi, który kiedyś znalazł. Po jego wchłonięciu stał się prawdziwym potworem, praktycznie niezniszczalnym. Nic nie mogło go powstrzymać (poza telepatią Profesora), nie mówiąc już o tym, że nie dałby się uwięzić w byle ciężarówce. A tu rozwalił go dzieciak, który odbiera moce MUTANTOM. No super.
- Cyclops – no comment. Jedna z czołowych postaci komiksu ginie na samym początku filmu. A przecież można go było „wykorzystać” w walce finałowej, jego promienie bardzo by się przydały…
- Xavier – to samo. Główna postać poszła do piachu.
- Phoenix – tylko robi zamieszanie. Nie wnosi niczego ważnego do fabuły, tylko zabija Scotta, Profesora i paru(nastu) innych kolesiów.
- Magneto – twardy koleś, nie ma co. Dostał końską dawkę leku, a mimo to część mocy mu została. Rogue dostała jeden zastrzyk i straciła całą moc. Ciekawe.
- Angel – niby jest, ale po co? Lata sobie w tą i w tamtą i poza tym nic.

Naprawdę, czegoś takiego się nie spodziewałem. Pierwsze dwie części były dobre, a ta to po prostu… zmarnowany potencjał. Postawiono na efekty specjalne, a fabuła poszła w las. A miało być tak pięknie.

ocenił(a) film na 7

Wszystko to było juz na forum omawiane. Chyba nie wiesz o tym że Xawier żyje? Lekarstwo jest nietrwałe? Zamiast zakładac nowy temat może lepiej pocztaj tematy tu na forum. Znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje "pytania"

użytkownik usunięty
thomas_4

No proszę, widzę, że nawet swojej opinii nie można wyrazić... Czemu nie przyczepisz się do tych, którzy piszą "super film", "świetny" itp. Przecież tego typu wypowiedzi padają o wiele częściej. Napisałem, co mi się w tym filmie nie podoba, chyba mam do tego prawo? Zaraz pewnie mi powiesz że oceny nie mogę wystawić...

użytkownik usunięty
thomas_4

No proszę, widzę, że nawet swojej opinii nie można wyrazić... Czemu nie przyczepisz się do tych, którzy piszą "super film", "świetny" itp. Przecież tego typu wypowiedzi padają o wiele częściej. Napisałem, co mi się w tym filmie nie podoba, chyba mam do tego prawo? Zaraz pewnie mi powiesz że oceny nie mogę wystawić...

użytkownik usunięty
thomas_4

ocenił(a) film na 9

Chyba miałeś nadzieje że ktoś się przyczepi do twojego postu. Sądząc po twojej odpowiedzi na post kolegi. Thomas nic złego nie napisał, a jedynie powiedział że podobny temat był już omawiany i zamiast otwierać nowy, można by było wyrazić swije niezadowolenie, już w istniejącym.

Co do twoj wypociny! To piszesz że Phoenix nie wnosi niczego ważnego do fabuły! Śmierć Scotta i Profesora według ciebie nic nie wnosi?

Film moim zdaniem świetny. Nietuzinkowa fabuła jak na film oparty na komiksach, biorąc pod uwage że to 3 cześć. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9

Chyba miałeś nadzieje że ktoś się przyczepi do twojego postu. Sądząc po twojej odpowiedzi na post kolegi. Thomas nic złego nie napisał, a jedynie powiedział że podobny temat był już omawiany i zamiast otwierać nowy, można by było wyrazić swije niezadowolenie, już w istniejącym.

Co do twoj wypociny! To piszesz że Phoenix nie wnosi niczego ważnego do fabuły! Śmierć Scotta i Profesora według ciebie nic nie wnosi?

Film moim zdaniem świetny. Nietuzinkowa fabuła jak na film oparty na komiksach, biorąc pod uwage że to 3 cześć. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Anibal

Dokładnie! Nic złego na mysli NIE miałem i NIE napisałem. Zabraniam ci wyrazic swoja opinię?? Lepiej naucz sie czytać!

Piszesz: Czemu nie przyczepisz się do tych, którzy piszą "super film", "świetny" itp"-Ponieważ podzielam ich zdanie:)

thomas_4

Ja niestety całkowicie podzielam zdanie kolegi, który się zawiódł... Uważam, że najgorszy pomysł jaki wnieśli na siłę to śmierć jednych z czołowych postaci - Profesora i Scotta...to jest po prostu totalne kaleczenie tematu... to właśnie oni powinni przede wszystkim przeżyć,a uśmiercić mogli kilku młodych, czołowe postacie powinny przeżyć żeby kontynuować szkołe...no w sumie profesor mógł by zginąć i wtedy Cyclops przejął by instytut....

ocenił(a) film na 7
hayden40

Instytut przejęła Storm ale profesor NADAL zyje. Zresztą wszystko okaze sie w X-men 4 bo jak wiadomo część 4 napewno powstanie.

ocenił(a) film na 9
thomas_4

Może się okazać że lekarstwo nie jest trwałe na co bardzo licze i mutanty po odzyskaniu pełnej sprawności stają się jeszcze potężniejsze. Bardzo licze na powrót Mystique i Magneta, co do tego drugiego jest prawie pewne.
Niektórzy zarzucają że film nieco odbiega od komiksu, ale pewnie gdyby zabardzo się do niego zbliżył dla wielu osób (jak i dla mnie) nie wnosił by nic ciekawego. Akcja dzieje się w świecie mutantów wiec nie ma się co obawiać o Xaviera (np. Phenix powróciła bez zbędnego kombinowania). Ja się narazie ciesze że obejżałem 3 bardzo dobrą cześć świetnego filmu i czekam na więcej :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Anibal

Dokładnie!:) Bardzi dobrze że film odbiega od komiksu. Inaczej mielibyśmy wrażanie że juz to gdzieś widzieliśmy. Lekarstwo jest nietrwałe. Mysle a nawet jestem prawie pewien że Mystique nie będzie juz pomagać Magneto a wręcz przeciwnie bedzie chciała sie zemścić.