PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147632
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

No no panie Ratner to mnie pan zaskoczył.W końcu zobaczę fast ball special!!!hehe....super!!!Ciek awe jaki będzie trailer bo teaser jest po prostu rewelacyjny.No i mam nadzieję że to grób Cyclopsa!!!hehe

ocenił(a) film na 9
Draven_81

Teaser miodzio!! Naprawdę zapowiada sie klimatyczny film...to dopiero teaser a efekty specjalne już są na najwyższym poziomie!! Czekamy, czekamy!! 5.26.2006 :D :D

Draven_81

Bosko ;)
Mam nadzieję, że Rogue się zmieni na ostrzejszą laskę, taką jaką jest w komiksie i X-Men TAS. Zauważyłam, że ma ciekawszą fryzurę tak jak Storm. Stor pewnie też się zapewne trochę zmieni (czytałam ostatnio komiks o tym jak chciała się zmienić i przez to zmieniła fryzurę, więc może to jest to), tym bardziej, że film podobno ma być przede wszystkim o niej.
Większość zachwyca się Bestią, a mi się on nie podoba. Powinni całkiem mu twarz 'zamisiować' a nie malować na niebiesko. Przypomina mi Hulka, którego niezbyt trawię...

ocenił(a) film na 9
Sate

Ej dobra, powiedzcie mi, bo ja X-men lubię ale komiksów nie czytałem i historii niektórych postati nie znami. Moja wiedza opiera się głównie na X-men : Evolution i dwóch filmach...no i na tym co kiedyś czytałem na różnych forach...Chodzi mi o postać Jean, która odradza sie jako Feniks...tak?? To czy ona jest po stronie X-menów czy dołącza do Magneto?? Z trailera wynika, że dołączyła do Magneto... =/

ocenił(a) film na 8
Kristofer

W komiksie,jako Phoenix walczyła u boku X-men.Dopiero potem poprzez manipulacje Masterminda w historii "Dark Phoenix saga"przemieniła się w złą wersję i zwróciła się przeciwko wszystkim siejąc zniszczenie.Nie dołączyła do żadnej z grup.Dopiero Charles Xavier na jakiś czas "wyłączył' Phoenix.Dalej nie będę opisywał.Sięgnij do polskiego X-men jeśli interesuję cię co działo się dalej z Jean i resztą X-men.

Draven_81

Zwiatun zapowiada że będzie to najlepszy film z serii. Pozyjemy zobaczymy. Pozdraiwam

Draven_81

No a mi nie dziala:/ mam quick time 6.0 sciaglem zwiastun i wyskakuje ze nie mam jakies compresora:/ a quick time 7.0 nie moge zainstalowac bo dziala tylko pod win 2000/XP a ja mam win98:/ poogladane mam..:(

ocenił(a) film na 9
xF2

"No a mi nie dziala:/ mam quick time 6.0 sciaglem zwiastun i wyskakuje ze nie mam jakies compresora:/ a quick time 7.0 nie moge zainstalowac bo dziala tylko pod win 2000/XP a ja mam win98:/ poogladane mam..:("

Moja koleżaka też to miała, to przekmpresowałem.

http://image.badongo.com/0214912597646133/2005-12-29/845417f39525ead508826cb753d 2d20f.avi [image.badongo.com/02149 ...]

ocenił(a) film na 6
Draven_81

jak dla mnie to chyba będzie grób Jean Grey, wiesz, będzie pasować- taki "cudowny powrót"

Eco

a mnie się wydaje, że Xaviera. Nie widziałem go w tej scenie

ocenił(a) film na 8
Rychoslaw

A kogo wolelibyście żeby był??Xaviera,Jean czy Cyclopsa?

Rychoslaw

Wydaje mi sie,że to jednak był grób Jean. W końcu w tej scenie pojawia się Wolverine, a on...przecież sami wiecie ;)

ocenił(a) film na 8
ewelina842

No tak ale to by było zbyt oczywiste...Ja jednak myślę że to jest grób Cyclopsa

ocenił(a) film na 6
Draven_81

nie uwierzę że to grób Cyclopsa, chociaż i tak go nie lubię. Ale ma fajne okularki, nie? Mam nadzieję że w 3 będzie Nightcrawler, co? A gdyby jeszcze był Gambit to już nikt mnie nie musi namawiać żeby pójść do kina :)

Eco

Przecież to jest grób Jean Grey!!!!!! Nikt z was komiksów nie czytał?

ocenił(a) film na 8
Albertino

A skąd Ty wiesz czy w filmie nie będzie inaczej niż w komiksie???

ocenił(a) film na 8
Draven_81

Na odpowiedż przyjdzie nam czekać do maja tak czy siak....A co do komiksów o X-men to akurat trafiłeś na zajebistego fana tej serii.Mam wszystkie zagraniczne X-meny i wszystkie związane z nimi serie z mutantami.Zajmuje mi to jakieś 20 giga....więc bez takich oskarżeń proszę:-)heheh

Draven_81

No proste, że do grób Jean. W 2 części umarała, będzie jej pogrzeb, a później wróci jako Phoenix.

ocenił(a) film na 8
Sate

Z tego co widziałem w trailerze to wcale jej nie zakopali pod ziemię tylko robili jakieś badania,poczym wstała sobie i wyszła.Więc co ?Był pogrzeb,potem ją wykopali i badali??Nie...Mówię wam to nie jest grób Jean!!

Draven_81

No właśnie...trochę to pokręcone - najpierw jej pogrzeb, a później badania...A może to rzeczywiście grób Cyclopsa. To jest możliwe bo przecież nie mógł wytrzymać bez Jean i mógł popełnić samobójstwo. Może to się wydaje trochę głupie, ale to są tylko moje domysły. Przekonamy się wkrótce.

ewelina842

O jezu... Zaczyanm wątpić abyś ty jednak te komisky czytał. Jean zginęła pod nawałem wody (tak przynajmniej mysla X-Meni), w związku z tym uznano ją za zmarłą. Odprawiono pogrzeb. Jednak została odnaleziona (chyba przez Cyclopsa), odrodziła sie jak Feniks z popiolów czy jakoś tak, no a potem była juz Saga Feniksa - to na 100% skrócą - mysle ze nie bedzie wogole wątku z Mastermindem i White Queen... Ja to czytalem sto lat temu, wiec nie pamietam ze szczegółami. Nawet w X-Men TAS to było... i w filmie tez to bedzie...

Albertino

no i nie bedzie pewnie też wątku Lilandry. Bedzie po prostu Saga Feniksa z Sentinelami :P Nie podoba mi sie to, ale cóż...

Albertino

A jesli chodzi o to samobojstwo Cyclopsa, to go tam nie ma bo chcial byc zdala od tego wszystkiego i oddal sie na "urlop". Tego w komiksie akurat nei było, ale przypuszczam ze tutaj to wpakują. I pewnie jeszcze odnajdzie wtedy jean ;P

Albertino

Mozna by film traktować jak opowieść w innym wymiarze czasowym, podobnie jak zresztą było i w komiksach. Czasami mozna się nawet w nich pogubic kiedy jedni przenoszą się w przyszłość, inni w przeszłość, albo ktoś "wpada na herbatkę" z alternatywnej teraźniejszości itp. ;]
Jak dla mnie filmy o X-Menach obok Sin City i Batmana (1, 2 i najnowszy) są najlepszymi adaptacjami komiksów.

ocenił(a) film na 8
Albertino

Jeśli według ciebie tak wyglądała historia Phoenix w komiksie no to naprawdę powinieneś sobie odświerzyć pamięć.Shia'r na pewno nie będzie ani walki ze strażą imperialną....a co do domysłów to chyba lepiej za dużo nie wiedzieć na termat fabuły filmu prawda???

Draven_81

Tak poza konwersacją na temat tego czyj to pogrzeb i co będzie a czego nie będzie w filmie, stwierdzam, że teaser jest niezmieski! Trzevia część chyba będzie najlepszą ze wszystkich... Ciekawe jaki będzie trailer bo jeśli chociaż w połowie tak dobry jak teaser, to film... brak mi słów... ^_^
Już nie mogę się doczekać!
PS. Ale Beast'a to schrzanili... Za to Angel (Archangel?) jest super! I Rogue ma wreszcie ładną fryzurkę :)
Pozdr. i niech mutanci będą z wami :D
M.

Mysza_2

Mi sie zwiastun nie wczytuje bo chyba nie mam tej nowszej wersji quicktime. Mam pytanie czy ona jest płatna, a jelsi nie to niech ktos poda mi namiary na te wersje w necie. z góry dzieki

ocenił(a) film na 4
jakuza22

na przykład tutaj, dział "Pobieralnia" i tam odtwarzacze plików video czy jakoś tak :) http://www.amnezja.org/

Mysza_2

Raczej Angel, Archangel'em został później zdaje się po manipulacjach Apocalypse (zastapił naturalne skrzydła sztucznymi) i ponownym "odrodzeniu" (nowa zdolność - jego krew miała lecznicze właściwości i odrosły mu naturalne skrzydła).
Polecam polską stronę o X-Świecie: http://www.x-men.pl/
Co do Beast'a jak dla mnie wyszedł bardzo udanie. A teaser fakt jest barzo dobry i klimatyczny, ten podkład... (wie ktoś jakie i czyje to utwory? może to fragmenty orginalnego ost? hiehiehie ;] )

ocenił(a) film na 8
angalo

Masz rację co do stronki.......Beast moim zdaniem wygląda świetnie!I Vinnie Jones jako Juggenaut!!he.....super.Szkoda że Rogue gra znowu Anna Paquin...a taka fajna była w komiksie!!!

Draven_81

Ja tam do Anki nic nie mam ;] Swoją drogą nie jest aż taka zła, może odrobinę za "cicha" ;]. Skoro nie widzisz jej w tej roli to może masz jakąś alternatywną propozycję?

Albertino

Może i X-Meni mysleli, że zginęła ale scena zakończenia z X-2, dokładniej chodzi o początek lekcji Xaviera i przejście do "płynącej" pod wodą Jane. Mozna wywnioskować, że Profesor wie o tym, ze przeżyła. Dziwi mnie więc odrobinę dlaczego mieliby urządzać jej pogrzeb w X-3 skoro mógł przecież podzielić się ze wszystkimi swoimi "odczuciami".

ocenił(a) film na 8
angalo

Dokładnie!!! a co do Rogue...kurczę no drażni mnie Anna Paquin w tej roli...Rogue to musi być kobieta-kusicielka...której usta proszą się o pocałunek którego nie może otrzymać...nikt szczególny nie przychodzi mi do głowy w trej chwili ale na pewno Anna Paquin nie jest dobra w tej roli(z czałym szacunkiem dla tej aktorki).Również uważam że Storm powinna zagrać Angela Bassett.Była by bliższa komiksowemu wizerunkowi .

Draven_81

Angela mogłaby nadać Storm więcej "siły", tak mi się wydaje przynajmniej. Co do Rogue to fakt, że mogłaby być bardziej drapieżna, wyzywająca ;] Hiehie

ocenił(a) film na 8
angalo

Martwię się trochę o to że za dużo postaci zostanie wprowadzonych i staną się one przez to bez wyrazu.Będą co najwyżej tłem dla kilku głównych bohaterów.

ocenił(a) film na 6
Draven_81

Ale po tym jak Hailie Berry powiedziała że nie zagra w 3 jeśli nie "rozwiną" jej postaci (i widzę żę sie jednak zgodzili), boję sie że w filmie bedzie za dużo Storm. Bo co takiego mogą o niej zrobić? A w filmie wolałbym jednak gdyby było więcej postaci, co im sie raczej nie opłaci (dla każdego z osobna trzeba projektować jego moce). A swoją drogą, nie żałowałbym gdyby okazało sie że to grób Cyclopsa, ale na pewno będzie to pogrzeb pani Grey. pozdro

ocenił(a) film na 8
Eco

Ciekawe czy będzie pojedynek Collossusa z Juggenautem...heh...to by był dopiero pojedynek.

Draven_81

Absolutnie zgadzam się co do A. Paquin grającej Rogue! Zawiodłam się bardzo tym, że w filmie Rogue to taka 'cicha myszka'. Mam nadzieję, że już w 3 cześci filmu przynajmniej charakter jej się zmienil bo na zmianę aktorki raczej nie liczę. No i niech się w końcu pojawi Gambit! Rogue taka sama?! To nie wypada ... ;)

Draven_81

Offtopicowo:
http://superherohype.com/cgi-bin/imageFolio.cgi?direct=X-Men/X3/Movie_Stills [superherohype.com/cgi-b ...] (- zdjęcia X-Menów, chyba wszsytkich, przynakmniej głównych bohaterów X-3, niestety tylko twarzy.

Draven_81

Czy ktośmoże potwierdzić tą wiadomość? Jakoby pojawiła się też Emma Frost (aka White Queen)?
http://www.comicbookmovie.com/news/articles/2426.asp [www.comicbookmovie.com/ ...]

angalo

http://x.men.3.filmweb.pl/X-Men,3,%282006%29,pe%B3na,obsada,FilmRoles,id=106411 [x.men.3.filmweb.pl/X-Me ...]
Emma Frost jest już w obsadzie, czyli się pojawi. Moim zdaniem Ashley Hartman doskonale nadaje się do tej roli (wnioskując po wyglądzie).

ocenił(a) film na 8
Sate

No i będzie również Psylocke w wersji orientalnej walcząca u boku Magneta..

Draven_81

Robi sie tłoczno ;] Oby tak duża (przypuszczam, że jeszcze sie jacyś pojawią ;]) ilość mutantow nie zaszkodziła filmowi.

ocenił(a) film na 8
angalo

No i tego się również boję!!!Ale te postacie to będezie tylko tło-zołnierze w wielkiej wojnie!!heh...teaser trailer zapowiada niezły młyn w dobrym stylu więc....pozostaje czekać i mieć nadzieję że Ratner podoła tym wszystkim mutantom.