kompletnie mi się nie podobał ten film :/ w porównaniu z dwoma pierwszymi, to była po prostu nędza :/ rozwleczona fabuła, przegadany, mało akcji, patos i takie tam inne... może po prostu spodziewałam się niewiadomo czego, ale zawiodłam się na całej linii...
No skoro spodziewałeś się niewiadomo czego to faktycznie możesz czuć się rozczarowany....ja dostałem doskonałą dawkę emocji i prezyjemny film który w niczym nie odbiega od poprzednich części ( nie twierdzę że nie jest w innym klimacie)...Jeśli jest się miłośnikiem komiksu to pewne patetyczne sceny nie działają żle bo sam komiks taki jest.III częśc zamyka zgrabnie zapoczątkowane wątki (choć nie wszystkie) i pozostawia otwarte drzwi do ewentualnych kontynuacji(choć osobiście wolałbym aby poprzestali9 na tej trylogii)...nigdy nie da się zadowolić wszystkich...a szkoda:-)
no cóż, rzeczywiście nie jestem fanką komiksu, być może i on jest patetyczny, ale po prostu nie odpowiadał mi ten klimat, te długie rozmowy, niekończące się przygotowania do walki... najlepsza dla mnie była ostatnia scena z Magneto :-)