PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147634
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

moja recenzja

ocenił(a) film na 10

oglądałem film. już raz napisałem recenzje ale została ona skasowana bo napisłem kto zgnie. a więc tak plusy filmu to
-świetna gra hally berry
-super efekty specjalne
-film nie jest monotonny ( mało gadaniny)
-super charakteryzacja mistiq i innych(prócz beasta i juggernauta
-mnóstwo akcji
- ciekawa fabuła(lepsza niż w 2)
-mnóstwo mutantów(też w tle)
-trochę smutny
-szykuje się na oscara
minusy
-nie ma feniksa
-logan ma dziwna fryzure
-słaba charakteryzacja beasta, juggernauta
-za krótki

ocenił(a) film na 8
James_6

mi rowniez podobalo sie to ze bylo malo gadabniny a duzo akcji ;) tylko malo Scotta... ogolnie to jescze podobalo mi sie to ze bylo duuuuzo mutantow!

ocenił(a) film na 10
James_6

kogos musiało być mało. nie mogli wszystkich obsadzić super ekstra. może i dobrze ze go nie było widać. lepiej on niz naprzyklład storm czy logan

ocenił(a) film na 7
James_6

Podobno jest furtka do 4 części. I tak sobie teraz pomyślałem że jeśli Ratner chce nakęcić 4 część to może feniksa zostawił sobie właśnie na 4. Może Jean ponownie się odrodzi ale teraz będzie tak jak w komiksie czyli przeciwko wszystkim.

ocenił(a) film na 8
thomas_4

Też mam taką nadzieję. W komiksie Jean jak dobrze pamiętam umierała chyba ze 4 razy i zawsze powracała, poprostu dziewczyna ma to coś. Może w X4 będzie Helfire Club i Shi'ar.

ocenił(a) film na 10
deamon82

W 4 ma być GAMBIT i koniec!! Prze trzy części go nie było, to niech go wstawią tera. James napisz mi kto zginął bom ciekaw :D:D modzelek19@o2.pl z góry thx

ocenił(a) film na 10
James_6

nom zgadzam sie ganbit powienien wystąpić i wystąpi. czytałem artkuł w którym pisali ze prawdopodobnie będzie storm,wolverine,kitty,icemen,a ngel,ganbit,rouge,bishop,beast .tak chce marval i może tak będzie

ocenił(a) film na 8
James_6

jakiego Feniksa? A to nie Jean jest Feniksem??

ocenił(a) film na 8
Agniecha

nie wiem jak zamierzają przywrócić ją do życia w X4. Musi to mieć związek z Helfire Club i Sh'ar. Jeśli nie to jedynym wyjściem jest maniak eksperymentów na mutantach Mr.Sinister. To on mógłby przywrócić ją i Cyclopsa do życia, bo potrzebuje ich komórek. Jeżeli bedzie Sinister to będzie też i GAMBIT,który początkowo z nim współpracował.

ocenił(a) film na 8
James_6

jak to nie ma Feniksa? przecież to chyba Jean Grey jest Feniksem. Czyż nie?

ocenił(a) film na 8
Agniecha

w filmie Feniks jest kolejnym etapem ewolucji Jean, nie ma żadnego ognistego ptaka, bo to by była bajeczka ala strefa 11

deamon82

Mr. Sinister chyba by jednak bardziej pasował. Skoro on to chyba jeśli się nie mylę był tak naprawdę odpowiedzialny za masakrę Morlocków a nie Gambit. Bo z Shi'ar to by była chyba raczej ta strefa 11. Kosmiczna rasa chyba by żle wyglądała w filmowych X-Menach. Raczej pozostaną na Ziemi.

van_Gregorian

Może byłby lepszy, ale na rudo to ni w deche nie pasuje

van_Gregorian

A tego powyższego posta to tu nie powinno być tylko na forum Spidermana

van_Gregorian

No i wtedy Gambit w filmie murowany :)
.

ocenił(a) film na 7
Agniecha

Jak coś to Feniks jest Jean Grey a nie na odwrót. A feniks to nie bajeczka ala sterfa 11 tylko w komiksie występuje pod postacią ognistego ptaka a i tak nie jest to powiedziane że jest to jego prawdziwa forma, tylko że jest to potężna istota niewiadomego pochodzenia - to jest na podstawie komiksu, a jak jest w filmie to nie wiem bo nie wiedziałem jeszcze.

ocenił(a) film na 10
James_6

może dobrze że nie było fenksa. wyobrażacie sobie gdyby wszystko było jak w komiksie. x-meni mielki by żółto-niebieskie stroje, mistiq długą szatęa rogue by latała

ocenił(a) film na 10
James_6

Byłem dzisiaj w multikinie i film mi się bardzo podobał. Nawet przeżyłem że film trwa TYLKO 104 min. Szybka ,wartka akcja,fajne dialogi,efekty całkiem niezłe. Nie wiem czego zabrakło w filmie pod względem fabuły gdyż nie jestem zagorzałym fanem X-menów i nie czytałem komiksów. Fajna była końcowa scena w której Magneto przesuwa pionka od szachów:]

ocenił(a) film na 8
Tomislawislaw

No właśnie, jeśli chodzi o tą scenę. Myślałem, że będzie ona wyglądać trochę inaczej. Magneto siedzi przy partii szachów. Na przeciw niego puste miejsce, wiadomo po kim. W tym momencie zamiast poruszyć pionek, powinien przewrócić króla na znak przegranej. Scena od razu robi się bardziej wymowna. A tak, w oryginale mamy małą zapowiedz części czwartej.

ocenił(a) film na 8
lukas19dragon

Właśnie wróciłem z multikina.To nie była scena końcowa, pewnie wyszedłeś jak zaczęły sie napisy. Xavier is back to jest scena końcowa.

ocenił(a) film na 8
deamon82

także poczekałem do końca i od razu weselej na duszy ;)

ocenił(a) film na 10
Morison

Hej!Własnie z jakies 2 godziny temu wrocilem z filmu.Jak dla mnie bomba.Gra aktorów,efekty specjalne i cała fabuła.Czekam na 4 część.
PS na szczescie wczesniej przeczytalem gdzies na forum ktos pisal aby zostac do samego konca i zostalem na ta ostatnia scene w sumie na sali zostalo 6 osob!Tylko wlasnie tak kijowo ja dali bo wiekszosc jej nie zobaczyla!

ocenił(a) film na 8
MistrzGrzegorz

no dokładnie ze 150 osób zostało z 7,nawet ci co sprzatali byli zaskoczni tą sceną,że po napisach coś jeszcze jest

ocenił(a) film na 10
deamon82

A ja poczekałem do końca napisów, napisy sie skończyły i nic nie było, najwyraźniej durnie wyłączyli projektor po napisach... heh...

ocenił(a) film na 10
Negative

Hmmm ... no ja w multikinie bylem i tez po napisach nic nie bylo ... ostatnia scena w filmie byla jak Magneto starał sie bawic metalowymi pionkami ... A co tam mialo byc na koncu ?

ocenił(a) film na 8
ka73ka

no to chyba nie w Wawie byłeś,u nas puścili do konca

ocenił(a) film na 10
deamon82

No ja w białym byłem.

Wyczytałem tu gdzieś, że była tam scena sugerująca, że xawier przeniusł swoją świadomosć do ciała, które wcześniej na lekcji pokazywał uczniom i pytał, czy to etyczne :)

ocenił(a) film na 8
Negative

w Białym mają jakieś porządne kino, takie z paroma salami? u nas tą scenę puścili ale sami byli nią zdziwieni,chyba jak oglądali wcześniej to powinni poinformowac widzów przed wejściem,tępaki

ocenił(a) film na 10
Negative

W Gdansku bylem.

Znalazlem tu na forum ...

"PO NAPISACH KOŃCOWYCH JEST JESZCZE JEDNA SCENA. LEKARKA IDZIE OBEJRZEĆ PACJENTA I TEN SIĘ BUDZI(nie pokazują twarzy) I TA MÓWI ZE ZDZIWIENIEM „CHARLS”."

ocenił(a) film na 8
ka73ka

po napisach było tak:
Moira idąca w kierunku pacjenta ,,Ciekawe jak się dziś czuje nasz pacjent".
Pacjent do niej: ,,Hello, Moira" głosem Xaviera
Ona: ,,Charles?"
i sie skończyło definitywnie

ocenił(a) film na 10
deamon82

No szlag mnie trafi ... Co za dupki ... grrrr ... kto nagra ostatnia scene ? :)

ocenił(a) film na 10
ka73ka

No ja we Wrocku bylem w Heliosie.I na szczescie byla scena po i dobrze ze zostalem.A najlepsze bylo ze 6 osob zostalo a klienta z obslugi weszal z kolesiem i zaczeli sprzatac sale przed nastepnym seansem:)

ocenił(a) film na 10
James_6

Ja niestety nie widziałem tej ostatniej sceny bo po litrze coli musiałem bardzo szybko wyjść z sali.

DraLifer

bua ha ha ha ha!
ja za to o scenie nic nie wiedzialam i wyszlam przed koncem napisow. duh! a szkoda. a poza tym tez mnie przypedzilo do WC XD

ocenił(a) film na 8
Verauko

W Wawie tak samo,jak zaczęly się napisy to weszła ekipa od sprzątania,zamiast poinformować widzów żeby zostali do końca,banda tłuków pracuje w tych kinach