PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147634
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

polecam 9/10

ocenił(a) film na 10

Efekty specjalne - super, dźwięk - super, charakteryzacja - super. Praktycznie bez zastrzeżeń !!! Naprawdę poleca. Zaryzykuję nawet, że to najlepsza część z całej trójki.

kolloo

Najlepsza część to będzie 5! bo tam wystąpi Kapitan Planeta! Jeśli widziałeś gościa w akcji to wiesz o czym mówię. W 4 bedzie Chuck Norris i też będzie mutantem będzie zadawać ciosy z półobrotu z prędkością 5 machów. Film będzie zajebisty to dlatego że chucj w nim zagra a ponoć Schwarzenegger też.

puritas_pu

No i nie zapominaj o sobie.
Masz filmy jak nic :P

kolloo

Siemano.
Dzisiaj obejżalem (jesli mozna to tak nazwac, bo bez polskich napisów(za to byly chinskie) w kiszkowatej jakosci wszsystkiego :D. Kto wrzuca takie cosik na net) i musze przyznac ze wcale mnie nie zachwycil. Według mnie film nie byl lepszy od "dwójki". Akcja jak dla mnie jakos za wolno sie rozkreca, tak samo jak w "jedynce". Efekty specjalne zasluguja na uznanie bo jest na co popatrzec. Ogólnie nie jest zle ale spodziewalem sie czegos lepszego. No i najbardziej wkurzajaca rzecz to postac "aniołka" ktory w calym filmie sie dwa razy pokazuje a myslalem ze to bedzie jakas znaczaca postac :(. Ale trudno, przynajmniej "rosomak" nie zawiódł :P. Ode mnie 7. Narka

Szymen

Witka
W zupełności zgadzam się z Szymen'em. Efekty cacy i wogole, tylko no przez cały film miałem jakieś dziwne uczucie że jednak coś jest nie tak. Może nie mogli wymyślić czegoś bardziej ambitnego,więc zaczęli zabijać bohaterów. Poza tym bardzo mnie zabolało takie słabe wykorzystanie potencjału Archangel'a(właściwie mogli go sobie darować,bo tak naprawdę nic nie wniósł). Jean Grey jako Phoenix całkiem spoko,chociaż myślałem że fajniej będzie wyglądać(jakieś płonące skrzydełka czy coś:P). Podsumowując film przeciętny,taka mocne 5+. P.S. Największy błąd - NIE MA GAMBITA!!! :D
Pozdro

użytkownik usunięty
kolloo

taaaa "super" efekty, zwłaszcza jak na zbliżeniach widać, że ludzie latają na linakch (np. Storm na początku). Start odrzutowca X-menów jest tak "wypasiony" jak w filmach z lat 80-tych.

ocenił(a) film na 10

No a ten myśliwiec to esencja filmu nie? Gdyby startowal lepiej to film, byłby sto razy lepszy a tak to jest zjebany :)

Możesz mi wysłać screena z linkami? Bo ja chętnie zobacze te linki bo jakoś je przoczyłem :)

użytkownik usunięty
Negative

A czy ja twierdzę że zjebany ? Podobał mi się. Nie tak jak poszednie części, ale jest OK. Jednak efekty bywają lepsze w dzisiejszych czasach, ale też mi się podobają, nie ma przesady z animacjami komputerowymi. Linek nie widać , widać że Storm (i Magneto) jest zawieszona na nich (w poprzednich częściach też).

ocenił(a) film na 10

Nie nie widać, tylko wiadomo że tak się robi takie sceny. A kwestia wszelkiego latania czy też efektownego przelatywania przez coś po oberwaniu w michę są naturalniejsze niż chociażby w matrixie i cięko mi przytoczyć film gdzię są równie naturalne, więc nie rozumiem co ty tu krytykujesz.

ocenił(a) film na 8
Negative

tez już pisałem że zjebali efekty z X-Jetem

ocenił(a) film na 10
deamon82

Patrze sobie na tą sceny z myśliwcem i kompletnie nie wiem o co wam chodzi.

użytkownik usunięty
Negative

To obejżyj film w Kinie albo na DVD a nie na cienkim Divxie.

ocenił(a) film na 10

A moge sobie obejżeć i tu i tu więc nie będę się ograniczał, dobrze?