PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106411}

X-Men: Ostatni bastion

X-Men: The Last Stand
2006
7,1 148 tys. ocen
7,1 10 1 147632
5,6 42 krytyków
X-Men: Ostatni bastion
powrót do forum filmu X-Men: Ostatni bastion

mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi w scenie po napisach?
jakim cudem profesor x przeżył?

ocenił(a) film na 9
i_szymczyk

Skup się na lekcji której profesor udziela uczniom w swojej pierwszej scenie :) wtedy zrozumiesz za to dalej nie jest dla mnie jasne jak magneto odzyskał moce

wolverine11

No ok, przeniósł swoją świadomość ciała z materiału, który pokazał uczniom, ale dlaczego pielęgniarka nazwała go Charles ?

bubs0n

o ja faktycznie, teraz dopiero zrozumiałem wielkie dzięki
a co do pielęgniarki to nie była zwykła pielęgniarka tylko Moira McTargget ( agentka CIA z pierwszej klasy) była ukochana charlesa w komiksach

użytkownik usunięty
i_szymczyk

jakim cudem to była ona?! powinna być trochę stara...

ocenił(a) film na 6

tak samo jak Erik i Charles odwiedzający Jean w X:TLS powinni być młodsi. Po prostu różnica w doborze aktorów między pierwszymi X-men'ami, a tymi od X:FC z Fassbenderem i McAvoyem

użytkownik usunięty
Zuku1916

dobra,a czemu z agentki zmieniła się w pielęgniarkę?jest to wytłumaczone?

ocenił(a) film na 6

pielęgniarkę? zapomniałeś o tytule doktorskim? to, że zmieniła zawód to jeszcze nie wiadomo jakie odejście od historii, może po całej tej sytuacji z atakami mutantów na CIA itp, stwierdziła, że nie nadaje się do tego i poszła na studia medyczne, była przecież ciągle młoda i nic nie stało na przeszkodzie ku temu

użytkownik usunięty
Zuku1916

być może :) dzięki :D

wolverine11

Magneto jest po prostu zbyt potężnym mutantem, aby lekarstwo permanentnie wyłączyło jego moce.

ocenił(a) film na 9
egon244

A rouge też je odzyska?

wolverine11

Ona chyba nie była mutantem klasy 5 jak Magneto czy Jean. Na Jean, jeśli dobrze pamiętam, lekarstwo nawet by nie zadziałało, dlatego Logan musiał ją zabić.
A tak po za tym polecam obejrzeć nowy film z serii. Jest rewelacyjny.

egon244

Magneto jest mutantem klasy 4.

użytkownik usunięty
human8

dokładnie,klasa 5 to Jean i Apocalypso

human8

w była mowa że magneto ma klase 3

i_szymczyk

Właśnie jeśli chodzi o sceny po napisach? Czy w pozostałych częściach też występują, czy tylko w tej? Zawsze wyłączam film kiedy widzę napisy i chciałbym wiedzieć, czy czegoś nie przeoczyłem w poprzednich i czy nie przeoczę podczas oglądania następnych.

ocenił(a) film na 7
Wojtas4477

W większości x-menowych filmów są "smaczki" po napisach, które warto obejrzeć.