PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=630808}

X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169189
7,1 56 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Fabuły filmów, w których zginęły te postacie nie były złe, powiedziałbym nawet, że dobre, ale
dlaczego reżyser skreślił z filmu dwie tak ważne postacie? Scotta bym jeszcze przeżył gdyby został
wyrzucony ale Jean? Kiedyś czytałem, że reżyser najnowszej części myślał o ich powrocie, ale ani w
obsadzie nie ma aktorów grających te postacie ani żadnej wzmianki, newsa o ich powrocie. Może
ktoś jednak coś wie??

ocenił(a) film na 8

Myślę, że wyjaśni się to w filmie. Ja jednak myślę, że to sentinele ich zabiły.

ocenił(a) film na 10
novak90

Jak mogły ich Sentinele zabić, czy oglądałeś X-Men 3 ?
Scotta zabiła Jean, a Jean została zabita przez Logana.

Nikt przed premierą filmu nie wpisze do obsady postaci, które mają mieć surprisingowe cameo, ruszcie czasem głową.

użytkownik usunięty
deamon82

Spójrz na Avatar 2, 3 i 4. Wszędzie masz tego porucznika w obsadzie, który juz podobno zginął w wątpie, żeby zrobili wszystkie 3 nowe części jako prequele, gdzie ten porucznik żył. Wątpie, żeby mieli to ukryć, zresztą... Profesor teraz ożyje w nowej części, potem Jean, potem Scott i tak każdy mutant, który zginie w tej części w następnym ożyje?

Reżyser sam się gdzieś wypowiadał, że widzowie byli zbulwersowani tym, że wyciął takie ważne postaci i że chce to jakoś naprawić.

ocenił(a) film na 10

Popatrz też na inne filmy, a co mnie obchodzi Avatar i kto tam występuje, kogo do obsady wpisali użytkownicy IMDB.

Wracając do tematu, po to są cameo żeby o nich nie mówić, lub się ich wypierać, aby ludzie mieli niespodziankę w kinie. Nie wiem jakie obsady masz na myśli, czy tą oficjalną z trailera czy Filmwebową, która nie ma nic wspólnego z reżyserem, bo edytują ją użytkownicy na podstaiwe m.in domysłów użytkowników IMDB. Nikt nie będzie wpisywał w liście w trailerze aktorów którzy mają cameo w tym filmie, a już z pewnością nie cameo, które ma być zaskoczeniem.
Singer nie był reżyserem X3, ani jego scenarzystą.
Wypowiadał się o zbulwersowaniu na temat tego co zrobił Rattner w X3, a teraz on musi to naprawiać. Postacie zostały zabite, i ich od tak nie może dodać do scenariusza. Logan zmieni przeszłość, to wtedy wrócą postacie Jean i Scotta.
Xavier nie ożywa, on nie zginął, tylko Jean zniszczyła jego ciało. Przeniósł swoją świadomość do ciała bliźniaka. Jean i Scott zginęli.

użytkownik usunięty
deamon82

Jakieś konkretne tytuł z brakiem aktorów w obsadzie dla 'niespodzianki'?

ocenił(a) film na 10

Choćby obsada First Class przed premierą filmu, gdzie cameo miała Rebecca Romijn.

użytkownik usunięty
deamon82

I Twoim zdaniem to miała być ta 'niespodzianka' dla widzów w First Class??? 3 sekundy? Sowieccy żołnierze mieli więcej grania niż ona :P

deamon82

o nie nie nie! Rebeca Romjin pojawia się na moment, gdy Raven próbuje uwieść Erica a on mówi jej coś o jej wieku czy tak jakoś, wtedy ona zmienia postać na nieco dojrzalszą i ta postacią jest Rebeca.
Oglądałam ostatnio:)

użytkownik usunięty
waleczny_kurczak_III

No tak. deamon82 ma na myśli to, że pojawia się w filmie na chwilę (cameo) a nie ma jej w obsadzie :) Jeśli ktoś ma cameo to zazwyczaj nie jest wymieniany w czołówce filmu...

A szkoda, bo naprawdę żałuję tych postaci. Nawet jeśli mają wrócić to sam fakt, że tak ich wyrzucono.

no właśnie, nie bardzo wiedziałam co znaczy to określenie cameo - dziękuję.

użytkownik usunięty
waleczny_kurczak_III

Noł problemo :)

https://www.youtube.com/watch?v=Vc33Fd_Vknc

użytkownik usunięty
deamon82

Poza tym - jeśli mieliby się pojawić nawet w jakimś wspomnieniu to podaliby ich w obsadzie a tu ni chu chu... Po prostu chyba nawet wzmianki o nich nie będzie...

ocenił(a) film na 9

Będą żyć. Niekoniecznie pojawią się w Daysach, ale w Apolkalypse już na pewno. Tutaj możemy dostać krótkie wejścia z ich nastoletnimi wejściami, tak jak to było w First Class.

A co najważniejsze, to nie do końca chyba zrozumiałeś założenie. Sam Singer przyznał, że łączy to ze starą trylogią by naprawić wszystko co zostało spieprzone w X-men Last Bastion. A że zostało tam spieprzone w zasadzie wszystko co mogło być to znasz odpowiedź.

użytkownik usunięty
Dealric

Ja wiem, że to nie ten sam reżyser kręcił trzecią część co dwie pozostałe i nie wiem dlaczego tak dziwnie ująłem to w poście trochę wyżej (mój błąd).

Mam rozumieć, że sądzisz, że wrócą w swoich dorosłych postaciach przez zmienioną przeszłość (jak napisał Deamon82) ?

ocenił(a) film na 9

Mówię, że pojawią się w X-men Apocalypse, ale to wciąż będą lata ~80 więc jak już to wrócą w wieku ~20 lat grani przez innych aktorów.

użytkownik usunięty
Dealric

Z jednej strony się cieszę - wrócą. Z drugiej - prequel, którego bardzo lubię a ostatnio to bardzo modne.

A szkoda, bo bardzo lubię Famke Janssen jako aktorkę. Tymbardziej jako Jean.

ocenił(a) film na 10

Prawdopoodbnie będą mieli cameo na koniec tego filmu, na dowód że przebieg wydarzeń się zmienił.
W X-Men: Apocalypse będą ich nastoletnie wersje w latach 80-tych.

Jean Grey i Scott to ważne postacie dla serii x-men w końcu wrócą na ekrany kin z pewnością .

użytkownik usunięty
wort801

Mam tylko nadzieję, że to Famke Janssen powróci jako Jean :)

Trudna sprawa z Famke Janssen film z Apocalypsem mają zagrać młodsze wersje znanych postaci obawiam się że to też dotyczy jean

użytkownik usunięty
wort801

Skoro przeszłość ma zostać zmieniona i Jean będzie w 'przyszłej przyszłości' żyć to i tak film z dorosłą Jean zostanie nakręcony za tyle lat, że Janssen będzie już za stara, żeby ją zagrać.

W sumie, dobrze że chociaż jest jeszcze Xavier, STORM - uwielbiam :) i Magneto. A wiecie może co ze starszą Mystique? Skoro Magneto odzyskał moc to ona także, no nie?

tak ona też mogła tylko gra ją już inna aktorka i tak zostało w tym filmie

użytkownik usunięty
wort801

W tym filmie gra ją Lawrence jako młoda Mystique, więc na starszą wzięli inną aktorkę?!

ona też zagra chyba też starszą

ocenił(a) film na 10

Starsza została schwytana przez Sentinele.
Rebecca prawdopodobnie ma mieć cameo.