Fabuły filmów, w których zginęły te postacie nie były złe, powiedziałbym nawet, że dobre, ale
dlaczego reżyser skreślił z filmu dwie tak ważne postacie? Scotta bym jeszcze przeżył gdyby został
wyrzucony ale Jean? Kiedyś czytałem, że reżyser najnowszej części myślał o ich powrocie, ale ani w
obsadzie nie ma aktorów grających te postacie ani żadnej wzmianki, newsa o ich powrocie. Może
ktoś jednak coś wie??
Jak mogły ich Sentinele zabić, czy oglądałeś X-Men 3 ?
Scotta zabiła Jean, a Jean została zabita przez Logana.
Nikt przed premierą filmu nie wpisze do obsady postaci, które mają mieć surprisingowe cameo, ruszcie czasem głową.
Spójrz na Avatar 2, 3 i 4. Wszędzie masz tego porucznika w obsadzie, który juz podobno zginął w wątpie, żeby zrobili wszystkie 3 nowe części jako prequele, gdzie ten porucznik żył. Wątpie, żeby mieli to ukryć, zresztą... Profesor teraz ożyje w nowej części, potem Jean, potem Scott i tak każdy mutant, który zginie w tej części w następnym ożyje?
Reżyser sam się gdzieś wypowiadał, że widzowie byli zbulwersowani tym, że wyciął takie ważne postaci i że chce to jakoś naprawić.
Popatrz też na inne filmy, a co mnie obchodzi Avatar i kto tam występuje, kogo do obsady wpisali użytkownicy IMDB.
Wracając do tematu, po to są cameo żeby o nich nie mówić, lub się ich wypierać, aby ludzie mieli niespodziankę w kinie. Nie wiem jakie obsady masz na myśli, czy tą oficjalną z trailera czy Filmwebową, która nie ma nic wspólnego z reżyserem, bo edytują ją użytkownicy na podstaiwe m.in domysłów użytkowników IMDB. Nikt nie będzie wpisywał w liście w trailerze aktorów którzy mają cameo w tym filmie, a już z pewnością nie cameo, które ma być zaskoczeniem.
Singer nie był reżyserem X3, ani jego scenarzystą.
Wypowiadał się o zbulwersowaniu na temat tego co zrobił Rattner w X3, a teraz on musi to naprawiać. Postacie zostały zabite, i ich od tak nie może dodać do scenariusza. Logan zmieni przeszłość, to wtedy wrócą postacie Jean i Scotta.
Xavier nie ożywa, on nie zginął, tylko Jean zniszczyła jego ciało. Przeniósł swoją świadomość do ciała bliźniaka. Jean i Scott zginęli.
Choćby obsada First Class przed premierą filmu, gdzie cameo miała Rebecca Romijn.
I Twoim zdaniem to miała być ta 'niespodzianka' dla widzów w First Class??? 3 sekundy? Sowieccy żołnierze mieli więcej grania niż ona :P
o nie nie nie! Rebeca Romjin pojawia się na moment, gdy Raven próbuje uwieść Erica a on mówi jej coś o jej wieku czy tak jakoś, wtedy ona zmienia postać na nieco dojrzalszą i ta postacią jest Rebeca.
Oglądałam ostatnio:)
No tak. deamon82 ma na myśli to, że pojawia się w filmie na chwilę (cameo) a nie ma jej w obsadzie :) Jeśli ktoś ma cameo to zazwyczaj nie jest wymieniany w czołówce filmu...
A szkoda, bo naprawdę żałuję tych postaci. Nawet jeśli mają wrócić to sam fakt, że tak ich wyrzucono.
Poza tym - jeśli mieliby się pojawić nawet w jakimś wspomnieniu to podaliby ich w obsadzie a tu ni chu chu... Po prostu chyba nawet wzmianki o nich nie będzie...
Będą żyć. Niekoniecznie pojawią się w Daysach, ale w Apolkalypse już na pewno. Tutaj możemy dostać krótkie wejścia z ich nastoletnimi wejściami, tak jak to było w First Class.
A co najważniejsze, to nie do końca chyba zrozumiałeś założenie. Sam Singer przyznał, że łączy to ze starą trylogią by naprawić wszystko co zostało spieprzone w X-men Last Bastion. A że zostało tam spieprzone w zasadzie wszystko co mogło być to znasz odpowiedź.
Ja wiem, że to nie ten sam reżyser kręcił trzecią część co dwie pozostałe i nie wiem dlaczego tak dziwnie ująłem to w poście trochę wyżej (mój błąd).
Mam rozumieć, że sądzisz, że wrócą w swoich dorosłych postaciach przez zmienioną przeszłość (jak napisał Deamon82) ?
Mówię, że pojawią się w X-men Apocalypse, ale to wciąż będą lata ~80 więc jak już to wrócą w wieku ~20 lat grani przez innych aktorów.
Z jednej strony się cieszę - wrócą. Z drugiej - prequel, którego bardzo lubię a ostatnio to bardzo modne.
A szkoda, bo bardzo lubię Famke Janssen jako aktorkę. Tymbardziej jako Jean.
Prawdopoodbnie będą mieli cameo na koniec tego filmu, na dowód że przebieg wydarzeń się zmienił.
W X-Men: Apocalypse będą ich nastoletnie wersje w latach 80-tych.
Trudna sprawa z Famke Janssen film z Apocalypsem mają zagrać młodsze wersje znanych postaci obawiam się że to też dotyczy jean
Skoro przeszłość ma zostać zmieniona i Jean będzie w 'przyszłej przyszłości' żyć to i tak film z dorosłą Jean zostanie nakręcony za tyle lat, że Janssen będzie już za stara, żeby ją zagrać.
W sumie, dobrze że chociaż jest jeszcze Xavier, STORM - uwielbiam :) i Magneto. A wiecie może co ze starszą Mystique? Skoro Magneto odzyskał moc to ona także, no nie?
W tym filmie gra ją Lawrence jako młoda Mystique, więc na starszą wzięli inną aktorkę?!