PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33393}

X-Men 2

X2
2003
7,2 176 tys. ocen
7,2 10 1 176294
6,9 49 krytyków
X-Men 2
powrót do forum filmu X-Men 2

Dlaczego na końcu filmu Volverine powiedział do tego w okularach ze to on dokonał wyboru a nie ta Jeana kiedy postanowiła uratować ich samolot przed zatopieniem, poświęciła życie.

użytkownik usunięty
__UnFaItHfUl__

a ja myśle że ona jakby chciala to by sobie poradziła a że nie chciała to już jest jej sprawa

użytkownik usunięty
__UnFaItHfUl__

Nie do końca złapałeś/aś.
Valverine powiedział, że ONA dokonała wyboru i wybrała CIEBIE (Cyklopa). chodziło o to ze powiedziała ze kocha Cyklopa a nie Volverina.

użytkownik usunięty
__UnFaItHfUl__

Jean przezyla :) i zamieni sie w Phoenixa

Racja. Końcowa scena gdy pod woda widac ognistego ptaka.

Sedes_z_Bakelitu

WOLVERINE!!!!!!!!!!!!!!
czemu wszyscy pisza przez V na początku?? :/

Hiroto

Dzieki za wyjaśnienie tej sceny związanej z Wolverine'm

ocenił(a) film na 8
Sedes_z_Bakelitu

zartujesz czy mowisz powaznie, ta Jean bedzie w kolejnej czesci?? Troche mi jej szkoda, Kto to jest Phoenix? komisku raczej nie znam:(

ocenił(a) film na 6
nianio666

Zapraszam do lektury komiksu bo Saga Phoenix jest bardzo ciekawa i udana. Streszczę po krótce o co biega: Jean Grey umarła ale odrodzi się w trzeciej części jako Phoenix. Phoenix nie będzie do końca Jean ponieważ jest to niematerialny, kosmiczny byt który zawładnął ciałem Jean. Phoenix będzie miała bardziej rozwinięte i silniejsze moce, co już zapowiadało w drugiej części gdzie oczy jej płonęły. To tyle w skrócie. Pozdrawiam.

basik_7

Phoenix jest uważana za najpotężniejszą istotę we wszechświecie. Po prostu jest jakby Bogiem. Lata po wszechświecie, pożera planety, ma nieograniczone zdolności i wybrała ciało Jean Grey by w niej się odrodzić.
Szkoda tylko, że filmowcy nie poprowadzą tego wątku tak jak w komiksie. Mam na myśli imperium Sh'iar, cesarzową Lilandrę, Starjammers no i jedną największych bitew - bitwę na księzycu. To najpiękniesza z historii X-Men. Cóż - czas pokaże co z tego wyjdzie!

ocenił(a) film na 9
Askani

myślę, ze ten wątek przerósłby możłiwości finansowe wielu wytwórni, jeśli zachować chociaż odrobinę klimatu, niepotrzebny drugi Alien vs Predator

__UnFaItHfUl__

Ja Dark Phoenix Sagi za bardzo nie lubię... zdecydowanie wolę bardziej "przyziemne" historie np. wątek Genoshy

Williama

Zdecydowanie podpiszę sie , ..bo dark phoenix saga nie do końca pasuje na film , .zdecydowanie lepsza bylaby saga upadku , ...no ale ...zresztą , zajrzałem na oficjalną stronę , i z tego co wynika , to bedzie tylko Phoenix , i nic wiecej reszta to wariacja autorów , i musze przyznać ze robi wrażenie ....let the war begin ....