1 Kto uwięził Magneto? Xavier czy ten żołnierz Stryker?
2. Jakim sposobem Magneto wydostaje się ze swojego więzienia? To ma związek z policjantem, którego uwiodła i "zaszczepiła" zmutowana babka, które potrafiła przybierac rózne postacie. Dlaczego Magneto wcześniej nie korzystał ze swojej mocy?
3 Dlaczego Magneto pogodził się z Xavierem, skoro pracował dla rządu?
4.Dlaczego zaatakowano prezydenta na początku filmu? Ten teleporter dla kogoś pracował?
5 Dlaczego Magneto uciekł, nie zabrawszy ze sobą Xaviera?
6. Co się stało z tym mutantem, który się teleportował? Nie mógł on uratowac tej babki, która w finale unisła i uruchomiła odrzutowiec, a potem zginęła?
Wiem, że moje pytanie mogą się wydac bezczelnie głupie, ale nie oglądałem uważnie, bo historia mnie nie porwała, chociaż byłem przychylnie nastawiony do oglądania. Byłbym w ogóle bardzo wdzięczny, gdyby ktoś streścił mi cały film. Chciałbym go zrozumiec, a nie mam ochoty oglądac go ponownie w najbliższym czasie.
1. Rząd.
2. Mystique wstrzyknęła mu do krwi żelazo, żeby Magneto mógł użyć swojej mocy. Wcześniej nie mógł jej używać bo więzienie było w całości plastikowe.
3. Nie przypominam sobie, żeby się pogodzili.
4. Nightcrawler był kontrolowany przez Strykera, który chciał doprowadzić do zabójstwa aby mieć pretekst do wywołania wojny z mutantami (tak mi się wydaje).
5. Właśnie dlatego, że nigdy się nie pogodzili, Magneto współpracował z X-Menami tylko dlatego ze mieli wspólnego wroga - Strykera.
6. Nie mógł, ponieważ jak sam mówił, nie pozwoliła mu.
Myślisz, że komukolwiek będzie chciało się streszczać cały film dla ciebie? :P Trzeba było się trochę skupić przy oglądaniu, a przecież historia w tym filmie nie należy do skomplikowanych.
Streszczenie masz na angielskiej wikipedii.
2. Tylko jak on mógł przefrunąć na tym kawałku żelaza. Kontrolować metal to jedno, ale kontrolować metal unoszący się w powietrzu na i stać na nim to jakby próbować podnieść krzesło na którym się siedzi (to umie tylko Chuck Norris) lub skakać po spadających kamieniach (jak Legolas.)