Na początku muszę zaznaczyć , że nie czytałem ani jednego komiksu "X-men" . Lubię dobre filmy , że tak to określę "fantastyczne" . Wiedziałem na co idę do kina - że zobaczę tam mutanty , że uratują one nasz świat itd. Trzeba przyznać , że efekty specjalne są bardzo dobre . ALE fabuła jest tragiczna , nużąca i rozśmieszająca . Takiej bzdurnej bajki z wielkim patosem jeszcze nigdy nie widziałem . Nie mogłem doczekać się końca . Z minuty na minutę film robił się coraz nudniejszy . Pod koniec wzbudzał juz u mnie śmiech . Naprawdę nie mogłem się powstrzymać . Według mnie dodatkową wadą jest dość "chaotyczne reżyserowanie" - ciągłe mieszanie różnych scen , imion , nazwisk , wydarzeń . Coś trwa pół minuty ... zastanawiamy się co się za chwilę stanie ... a tu wciskają nam jakieś nudne spacerki po laboratoriach . Nie podobała mi się również charakteryzacja . Niebieskie postacie wyglądały jakby stworzono je kilkadziesiąt lat temu przy użyciu farby olejnej . Okropnie wyglądała Halle Berry - a te jej białe oczy ... szkoda słów . Nie polecam !!!
asd
Nie podobała mi się również charakteryzacja .
chlopcze czy ty wiesz co ty mowisz ? bo mi sie wydaje ze nie ...
Jaki znowu chłopcze ???
Jeżeli nie znasz słowa "charakteryzacja" to zajrzyj do słownika języka polskiego ( np. wydawnictwa PWN ) . A może chodzi Ci o to , że charakteryzacja była tak znakomita , ze nie mam prawa jej krytykować . Jednak moim zdaniem bohaterzy wyglądali tandetnie . Brrr ! Straszne to było . I o co Ci chodzi mówiąc do mnie "chłopcze" . Dziecko ! , zastanów się co mówisz .
Tak tak bobasku ...
Tak tak bobasku , charakteryzacja była w "X-menie 2" słabiuteńka . "Władca Pierścieni" prezentuje sie natomiast pod tym względem tysiąc razy lepiej , po prostu znakomicie . I w ogóle jak możesz porównywać "X-mena 2" z "Władcą Pierścieni" . To tak jakbyś porównywał "Austina Powersa - Złotego Członka" z "Goldfingerem" czy "Doktorem No" . A z resztą ty pewnie nawet nie wiesz co to są za filmy . Ehhh . Szkoda pisać .
...
no i całe szczęście :) . piszę właśnie to drugie zdanie , ponieważ gdybym tego nie zrobił to komentarz byłby za krótki i nie zostałby wysłany .