PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465573}
5,9 1,1 tys. ocen
5,9 10 1 1079
Yattāman
powrót do forum filmu Yattāman

Jeśli chcesz aby Twoje dziecko miało zapewniony prawidłowy rozwój osobowości, to trzymaj je z daleka od takich koszmarnych tworów. To jest jedno wielkie ogłupianie pod szyldem kina rozrywkowego(?)
Trzymanie się na siłę konwencji anime w wersji fabularnej daje groteskowy efekt. Powstaje taka świnka morska: ani to świnka, ani morska.
Stop ekranizacjom anime!

bonzo

Dragonball Ewolucja - luźnie trzymanie się anime - ŹLE
Yattaman - dosłowna ekranicazja anime - ŹLE

weźcie się kurde ludzie w końcu zdecydujcie co chcecie :/ Yattaman The Movie jest świetny, obejrzałem go już ze 4 razy i za każdym razem coraz bardziej mi się podoba. Nie wiem czego ty oczekiwałeś...

ocenił(a) film na 8
Niewidzialny

popieram Yattaman to wierna adaptacja po prostu niemalze wszystko przeniesli na wielki ekran Japonczycy potrafia robic adaptacje nie to co te beztalencie hollywodzkie ktore robi kicz tak jak to zrobili z Dragon ballem oni w ogole jak cos przejmuja z japonii to jeden tytul na 10 im wyjdzie

ocenił(a) film na 8
razielospl

jeżeli zrobić ekranizacje tego akurat anime na poważnie to nic by z tego nie zostało , trzeba by było pozbawić tę historie wszystkiego co dla niej charakterystyczne . Uważam ze wyszło im rewelacyjnie , ja tam bawiłam się świetnie jakbym znowu miała z 8 lat :)

ocenił(a) film na 2
bonzo

Nie oglądałem anime gdy leciało na Polonii ale wiedziałem jaki był ten serial. Dla mnie jest to film od wariatów dla wariatów. Ale jeśli chodzi o grupę docelową to nie jest to oryginalne podejście. Mamy bajkę akcji dla dzieci i przemycone aluzje seksualne dla dorosłych, niektóre dosłowne. Tutaj nic nowego, dzieciaki oglądają akcję a rodzice podśmiewają się ze sprośnych żartów na żałosnym poziomie. Dla sentymentalistów może to dobry film ale dla mnie, osoby która nie była wcześniej fanem jest nie do przyjęcia 2/10.