PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608593}

Yuma

2012
6,3 77 tys. ocen
6,3 10 1 76876
5,2 28 krytyków
Yuma
powrót do forum filmu Yuma

Mile się ten film ogląda wspominają dawne dzieje,ale tylko do czasu.Dużo lepsza powiedziałbym nawet,że dobra pierwsza część filmu,bo póżniej im dalej w las tym gorzej,a niektóre sceny z końcówki to istne kino klasy b.Na plus na pewno niezły humor,gdy można się szczerze uśmiechnąć(ale tylko tak gdzieś do połowy filmu),kilka scen jak ta z "wożonkiem" fiacikiem po mieście(pamiętam jak mój koleżka miał pierwszego poloneza),oraz przedsiębiorcza ciocia Figura i "demoniczno-śmieszny" Kot.Na minus te wszystkie przerysowane sceny kradzieży,oraz Gierszał w roli małomiasteczkowego "gangsta",ale ten koleś mnie chyba już do siebie nie przekona.Nie wystarczy mieć ładną facjatę,by zostać okrzykniętym nadzieją naszego kina,bo jeżeli chodzi o młodych aktorów występujących w tym filmie,to charyzmą biją go na głowę Schuchardt,czy "Młot".Można zobaczyć przy piwku i orzeszkach,ale szału nie ma.

ocenił(a) film na 7
kleju30

Rysiek do złudzenia przypominający Marka Kondrata z Psów, scena Młota z Kulą w aucie przed wjechaniem w szybę? Z tą rozmową o rekinach? Typowe uderzenie w stylówę Tarantino. Jak dla mnie film to ukłon w parę stron na raz, przerysowany, bo taki miał być. Parę rzeczy nie wyszło, ale ogólnie na plus