PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608593}

Yuma

2012
6,3 77 tys. ocen
6,3 10 1 76876
5,2 28 krytyków
Yuma
powrót do forum filmu Yuma

Dziwne

ocenił(a) film na 9

Na koniec Zyga wchodzi do sklepu z wózkiem, który nie pasuje do lat 90 tych. Ma podstawkę na
napoje przy rączce, bardziej przypomina obecne wózki. I te storczyki w cukierni.. wydaje mi się,że
kiedyś nie były tak powszechne a film przecież odzwierciedla Polskę w 1987 roku

ocenił(a) film na 1
mimyszka

Tak to jest jak reżyser zabiera się za film o czasach, o któych nie ma bladego pojęcia...

ocenił(a) film na 7
Teppou

koniec filmu dzieje sie po 1991 jeszcze kilka lat pozniej, czyli cos kolo 1995 roku - a jak wowczas bylo ze storczykami czy podstawkami nie pamietam, moze az tak zle rezyser tego nie oodal? bo ja przyznam nie znam sie, w 1995 roku to mi zabawy podwórkowe byly w glowie, skakanki, sznury, gumy itd z cala dzielnica dzieciakow :)

ocenił(a) film na 1
Twoje_oczy_lubia_mnie

Ale ja pamiętam, że takich wózków wtedy nie było...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
mimyszka

na wschodzie raczej nie było ale czy na zachodzie? myślę że mogły być :)

ocenił(a) film na 9
mimyszka

mnie najbardziej rozbawiło kakao (w zółtym opakowaniu w mieszkaniu Zygi), które obecnie można kupić w Lidlu :D

ocenił(a) film na 7
mimyszka

Przecież akcja filmu rozgrywa się na przestrzeni wielu lat.Rozpoczyna się owszem w 87 później mamy początek lat dziewięćdziesiątych i tak kolejno można przyjąć, że cały ten okres ich "dorobku" aż do momentu całkowitego rozpadu to kilka kolejnych lat.Natomiast samo zakończenieto jmogą być już czasy bardziej współczesne, może połowa pierwszej dekady obecnego wieku.

ocenił(a) film na 6
mimyszka

Mnie najbardziej rozbawiły okna plastikowe. :)

ocenił(a) film na 6
mimyszka

Dołożę dwa niedociągnięcia: pociąg PKP jadący do Niemiec miał współczesną naklejkę "Przewozy regionalne" a w galerii we Frankfurcie był sklep z dzisiejszych galerii handlowych "Nanu-Nana". Logo współczesne.

Mimo niedociągnięć, film całkiem przyjemny.

użytkownik usunięty
mimyszka

Zobaczcie ludzie jej ocenę Władcy Pierścieni ...
Tacy powinni dostać krzesło elektryczne!

Gardzę wami.

ocenił(a) film na 9

Krzesło elektryczne? Chyba ktoś ma tu nie po kolei w głowie pisząc takie nieetyczne obelgi. Nie każdy musi lubić filmy tego typu jak Władca Pierścieni

użytkownik usunięty
mimyszka

To, że go nie lubisz, nie oznacza tego, że jest on tak tragiczny, by dawać mu najgorszą ocenę ze wszystkich możliwych!
Ludzie! Ja na przykład nie lubię filmu "titanic". Wiem, że na jeden on nie zasługuję, więc powstrzymuję się od oceniania go. Ale nie jestem aż takim idiotą aby wlepiać mu jeden , "bo mi się nie podobał".

ocenił(a) film na 5
mimyszka

"Nie każdy musi lubić filmy tego typu jak Władca Pierścieni" pomimo iż z gustami się nie dyskutuje ja spróbuję. Jeśli dajesz 1 dla "Władcy....." a 9 dla "Yuma" to oznacza że 1 film pod względem aktorstwa jest 90% gorszy od drugiego, 90% gorsze są efekty specjalne, scenariusz, reżyseria i inne składowe filmu również. Czy tak??? Ja nie jestem fanem "Władcy Pierścieni" ale nigdy nie oceniłbym go na 1 choćby z przyczyn o których mówiłem - gra aktorska i efekty. Skala oceny na filmweb jest tak duża że można także uwzględnić w niej swój gust, lub, jak napisał Quasteer , nie oceniać wcale. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
mimyszka

Zgadzam się z pozostałymi. Ocenianie filmu w ten sposób jest idiotyczne.

ocenił(a) film na 8
mimyszka

To jest film, a nie odtwórstwo historyczne.