PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608593}

Yuma

2012
6,3 77 tys. ocen
6,3 10 1 76877
5,2 28 krytyków
Yuma
powrót do forum filmu Yuma

Litości !!!

ocenił(a) film na 4

UWAGA SPOILER. Akcja filmu rozgrywa się w czasach PRL-u ( najprawdopodobnie lata osiemdziesiąte ). Więc zadaję fundamentalne pytanie w których Niemczech kradli nasi bohaterowie. Czy w NRD ( Niemiecka Republika Demokratyczna ) czy w RFN ( Republika Federalna Niemiec , w skład wchodził także Berlin Zachodni ). NRD to był kraj również komunistyczny jak Polska i jak u nas bieda aż piszczała. A do RFN nasi złodzieje nie dostaliby się gdyż nasza władza bardzo niechętnie pozwalała na podróże swoich obywateli do krajów kapitalistycznych ( za żelazną kurtynę) . Tymczasem grupa gówniarzy kursuje między Polską a Berlinem Zachodnim jak między Krakowem a Zakopanem. Litości !!!.

ocenił(a) film na 6
neron4

To lata 90-te, po upadku komuny. Granice były otwarte, a NRD przyłączono do RFN. Dalej tam była bieda z nędzą, ale zaczęły się pojawiać zachodnie sklepy. I tak. Polscy złodzieje masowo kradli w polskich sklepach. Wiem, bo mieszkałem przy granicy. Pełno tam było tego ścierwa. Wiem, że to bardzo mocne określenie, ale moim zdaniem jak najbardziej pasuje do tego środowiska.

neron4

Tak to jest, jak się nie rozumie, co ogląda... oni kradną po upadku komuny, na litość boską.