Plusem filmu zapewne jest nie koloryzowanie rzeczywistości i wierne oddanie tego co i jak kradli Polacy. I tym samym nie dziwne, że mamy (czyt. naród polski) taką, a nie inną reputację za naszą zachodnią granicą (i słusznie). Ogólnie film...przyzwoity i ogląda się go dość znośnie, brawa dla świetną rolę Kota i Figury plus zgrabnie dobrana muzyka. U mnie 5 na 10.
Zgoda, ale największymi byli, są i będą ruskie, a Niemcy cóż daj Boże by każdy kraj, który przegrał dwie wojny tak prosperował jak oni i to....mimo Yumy tysięcy polaków :-)
Cóż jeden ma talent do monologów, a ona po warunkach ma do seksu i za to ją też trzeba cenić, że mimo upływu lat trzyma się na pewnym (jak na nasze realia) niezłym poziomie. A na serio, nie pamiętam żadnej jej roli w która nie byłaby podszyta "erotyzmem".
Ej nie bądźmy tacy zasadniczy, ważne, że jej i jemu (na załączonych obrazkach w filmie) było dobrze, a na serio to nie była jego matka tylko ciotka i to "daleka". Pozdro
Zgadzam się !!!! W każdym z nas jest (niestety) cząstka tego złego w tym przypadku - dewianta.
epizod w 3 sezonie PitBulla, nie był podszyty erotyzmem :-)
a tu scena z kazirodztwem, niepotrzebna, nic nie wnosząca i zagrana totalnie pod publiczkę: Gierszał - idol dzisiejszych nastolatek i Figura - seksbomba co rozpalała umysły facetów w filmach z lat lat 90-ch w scenie erotycznej. Miało być pewnie cool, trendy i dżezi, a wyszło zwyczajnie głupio :-)
Może dla Ciebie Gierszał jest idolem, bo dla mnie na pewno NIE. A co do Figury nie wypada oblewać jej kubłem pomyj, w latach 90. była jedną z największych polskich aktorek, ba nawet zagrała w Hollywood co rodzimym aktorom nie zdarza się często. A co do samej sceny, no cóż próżno teraz szukać filmu by nie było w nim seksu, brutalna proza życia. W obecnych czasach najlepiej sprzedaje się sex i...śmierć.
że co? że dla mnie jest idolem??? muahahahaha no prośba!!! :-) kolesia z emo-grzyweczką a'la Biber mogą hołubić tylko nastolatki i to raczej płci żeńskiej :-) a co do Figury to w latach 90 była, może nie jedną z największych, ale najpopularniejszych polskich aktorek, to fakt.