PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608593}

Yuma

2012
6,3 77 tys. ocen
6,3 10 1 76883
5,2 28 krytyków
Yuma
powrót do forum filmu Yuma

Miałem wczoraj okazję być na przed premierze tego filmu w Kinotece. O imprezie nie będę pisał, pozdrawiam tych czytających którzy tam byli:)

A co do samego filmu to... nie czułem się zawiedziony po jego zakończeniu. Jak na polską produkcję nie jest zły. Tak co najmniej do połowy nawet dobry, niestety im dalej tym gorzej., jakoś tak mniej realistycznie (np. ten Cadillac). Chociaż historia oparta jest ponoć o prawdziwe wydarzenia, a jak wiemy rzeczywistość często przekracza nasze wyobrażenia.
Parę błędów w scenografii np: bluza FC Barcelona, która "jumał" w przebieralni to bluza z ostatnich sezonów. Na pewno nie była to bluza z przełomu lat 80/90 ...
Myślę też, że logo firmy Rossmann również ewoluowało od tamtych lat... Kilka innych niedociągnięć można by jeszcze znaleźć, ale nie można odmówić twórcom, że udało im się odtworzyć klimat tamtych lat - "Wiatr historii wieje..."
Na koniec o aktorach. Kot, Figura - bardzo dobrze. Główny bohater - nijaki dla mnie. Cała jego paczka wypadła lepiej.

Generalnie 6/10 i polecam. Wspierajmy polskie kino! :)

msapinski

Chyba jedyna przemyślana wypowiedź na tym forum. ;) Dzicz, panie, dzicz...

PacioM

i z roku na rok jest coraz gorzej

ocenił(a) film na 5
Dynekk

Też byłem na tej premierze w Kinotece. Film rzeczywiście, do połowy potrafi wciągnąć, zainteresować. Później wszystko staje się nieco naciągane, film zaczyna nudzić. 6/10 to max co można dać.

użytkownik usunięty
msapinski

Pan, grający głównego bohatera, nigdy nie był aktorem, proszę Pana. Pozdrawiam serdecznie.

Proszę Pana proszę wyjść. Pozdrawiam przeserdecznie :*