Byliśmy wtedy dokładnie jak Ruscy, z których się teraz śmiejemy... Jak się ktoś urodził natomiast po 85
to nie wie co to było wtedy mieć "Adidasy". Teraz dzieci dostają na komunię quada bo laptopa już mają w
tym czasie od co najmniej 3 lat :) Co najlepsze jest to prezent oczekiwany a nie żadna niespodzianka,
więc w zasadzie nawet nie cieszy. Proszę więc osoby od wymienionego rocznika w wzwyż o
przemyślenie swoich wypowiedzi na temat tego filmu przed jej napisaniem. Ja natomiast jako poniekąd
już rosnący w siłę dinozaur szczerze podszedłem to tego filmu z sentymentem :) pozdrowienia
Szczera prawda. Pamiętam te czasy. Mnie jednak drażni to jak zostało to przedstawione. Nie wydaje mi się żeby złodzieje jumali w tak dużych ilościach i rozdawali to niczym Robin Hood. Rozumem że może na potrzeby scenariusza tak to przedstawili ale mi to przeszkadza bo jest to mało realne.
Myślę, że masz rację, przejście w tym filmie na klimaty gangsterskie było dla mnie zbyt ostre, w połowie filmu czułem się jakbym oglądał nagle sceny z ruskimi z Terespola z Psów 2 :), nie jestem z nad zachozniej granicy i nie mogę powiedzieć jak to naprawdę wyglądało, ale też myślę, że reżyser poszedł chyba za daleko...