PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608593}

Yuma

2012
6,3 77 tys. ocen
6,3 10 1 76871
5,2 28 krytyków
Yuma
powrót do forum filmu Yuma

DLACZEGO TEN GLINA ZABIŁ TEGO ROSYJSKIEGO MAFIOSA

ocenił(a) film na 5
Scarface_filmweb

Za loda na koledze

ocenił(a) film na 3
ocenił(a) film na 3
dabram17

trochę jaśniej

ocenił(a) film na 5
Scarface_filmweb

na poczatku filmu, jakies kilka lat przed ta strzelanina w lesie (czyli jakeis 3-5 lat wstecz), rusek-Kot (wowczas sowiecki zolnierz stacjonujacy w Polsce), byl rowniez alfonsem (czyli biznesmenem trudniacym sie opieka nad prostytutkami). Zlapal w ich wowczas w lesie gdy nie chcieli zaplacic za usluge jednej szosowki (czyli prostytuki trudniacej sie praca prostytutki przy szosie). Tak naprawde to Ernest w rzeczywistosci chcial zwiac bez zaplaty. Wtedy pod grozba rozwalenia (czyli zabicia przez zastrzelenie) kazal Zydze (czyli Zygmuntowi) i pozniejszemu policjantowi (czyli Ernestowi) zrobic sobie nawzajem loda (czyli rodzaj seksu oralnego). 'Nawzajem' to nie znaczy w tym samym czasie ale z przerwa w przedziale czasowym, czyli jeden robi loda jednemu i ten 'oblodzony' pozniej robi loda temu pierwszemu.
Po tym zajsciu Ernest wyjechal i zostal psem (czyli policjantem) i spotkal sie z Zyga po latach.
Mam nadzieje ze wyjasnilem nie tylko pojecie loda ale rowniez cala otoczke tego zdarzenia i jego konsekwencje w filmie.

ocenił(a) film na 3
dabram17

nie musisz mi tłumaczyć ''p

ocenił(a) film na 3
dabram17

ale dzięki

dabram17

Jesteś debeściak. Tłumaczenie godne mistrza :-)

ocenił(a) film na 5
ateista31

Dzieki, chcialem byc tylko pomocny :)

dabram17

Rozwalił mnie Twój opis sytuacji :)

ocenił(a) film na 8
dabram17

Jaki "Ernest" ???
Chodziło Ci chyba o RYŚKA !

Ernest to był uratowany Niemiec a kolega głównego bohatera, który został później policjantem to Rysiek.

ocenił(a) film na 6
dabram17

Jak już chcesz być taki zajebisty ( mądżejszy od innych) to nie "szosówki" (buhahaha), tylko tirówki, i nie nawzajem tylko jeden drugiemu ale drugi juz pierwszemu to nie.

ocenił(a) film na 5
skiza

Ustawiles mnie tak ze az mi glupio...wybacz mi ale jak juz to udowodniles, nie mam tak wielkiego doswiadczenia jak ty z tirowkami I robieniu loda jeden drugiemu ale drugi juz pierwszemu nie. Dzieki za tak fachowe rady.

ocenił(a) film na 6
dabram17

Proszę bardzo, zawsze chętnie tłumacze upośledzonym. Zapomniałeś dodać ze raczej nie masz żadnego doświadczenia. Miłego oglądania seriali.

ocenił(a) film na 5
skiza

Jesli dla ciebie brak doswiadczenia z tirowkami czy robienia loda innemu facetowi jest rodzajem uposledzenia, to zgadzam sie z toba co do mojeje ulomnosci.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
skiza

Mam nadzieje ze za pare lat przeczytasz swoj post I zrozumiesz jak byles zalosny. Wszystko dobre przed toba. Koncze z toba bo nie dyskutuje z malolatami z problematycznym iq.

ocenił(a) film na 7
skiza

"A teraz zmiana,żaba dziobie bociana" Więc jesteś w błędzie kolego,bo lodziki były wzajemne tak jak to napisał dobram17:)

ocenił(a) film na 7
levy42

dokładnie tak, z tym że pokazali to dopiero później wiec kolega pewnie przespał tą scenę