PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608593}

Yuma

2012
6,3 77 tys. ocen
6,3 10 1 76883
5,2 28 krytyków
Yuma
powrót do forum filmu Yuma

Zastanawia mnie dlaczego wszyscy pojechali po tym filmie?
Może oczekiwania były za wysokie, może obraz jest slaby, a może temat lipny...?hmm
Skuszony reklama w Tv, trochę obsada bylem ciekaw czy będzie kontynuacja Młodych wilków,nie wiem zaciekawiły mnie czasy w których osadzona jest Yuma.
Pamiętam jeszcze choć trochę przez mgle Baltone, Kuku ryku, i to jak czekało się na przyjazd, bądź paczkę z zagranicy.
Wtedy nic nie było a jak się już coś dostało/miało to było się kimś..nie tak jak teraz mając prawie wszystko na wyciągniecie reki.
Dla mnie było to odkrywanie trochę tego o czym nie miałem pojęcia/będąc za młodym/ poznawanie tego jak to w tych czasach wyglądało..i to jest fajne.
Sama fabula Robin Hooda i to jak film został zrobiony nie jest mistrzostwem świata, ale czy wszystkie filmy muszą być bardzo dobre, albo nieść jakaś głębsza myśl czy wręcz umoralniać.
To jest obraz który się ogląda..i po jakimś czasie zapomina.i już..a ludzie jak już widza "dobrze reklamowany" film polski chcą dzielą na poziomie wybitnym.
Postacie nie sa bardzo wyraziste, sceny trochę baśniowe, i..ta naiwność niemcow..to mnie pozostało..a nie sorry jeszcze sceny z dobrze znanego Cieszyna..

ja daje 6/10..ale czy warto...może na dvd?!