Zęby

Teeth
2007
3,9 12 tys. ocen
3,9 10 1 11596
4,6 7 krytyków
Zęby
powrót do forum filmu Zęby

j.w.
Nie chodzi nawet o sam motyw "vagina dentata"-pomysł z pewnością oryginalny-ale samo wykonanie! Film przypomina bardziej parodię horroru,słabą komedię równą poziomem filmom w stylu "American Pie" albo serii "Straszny film" (mogliby parodię tego filmu tam wykorzystać,hahaha)...Uwielbiam oglądać horrory i NAPRAWDĘ nie brzydzą mnie widoki podobne tym z tego filmu,ale to było przegięcie! Nie wystarczy znaleźć czegoś...pozornie dziwnego,nie z tej Ziemi,obrzydliwego,zalać to mieszanką odciętych części ciała oraz krwi,dodać wątek "och i ach,jestem w szkole chrześcijańskiej,czystość,czystość....o cholera,CO JA MAM MIĘDZY NOGAMI?!"...
Obejrzałam,bo byłam ciekawa,celowo nie czytałam streszczeń fabuły,bo chciałam dowiedzieć się,co jest tym "SUPERSTRASZNYM SEKRETEM DAWN",a tu...wielkie rozczarowanie. (no,nie całkiem,bo przez większość filmu było mnóstwo śmiechu-scena u ginekologa na przykład :DD)
Porównania do arcydzieł kina grozy na plakacie promocyjnym jestem skłonna nazwać profanacją i...zmyłką.
Bo to nie był następca ani "Lśnienia" ani "Dziecka Rosemary"...a pan Hitchcock zapewne przewraca się w grobie :P

ocenił(a) film na 5
glass_foals

z całym szacunkiem, ale chyba nie zrozumiałaś plakatu :P Porównanie do wybitnych dzieł kina grozy to jest w tym wypadku ironia.

ocenił(a) film na 1
Aries

w moim mniemaniu tak jest ;) ale reżyser najwyraźniej potraktował to serio :P