PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=587177}

Z dystansu

Detachment
2011
7,8 55 tys. ocen
7,8 10 1 55305
7,2 13 krytyków
Z dystansu
powrót do forum filmu Z dystansu

Nie lubie oglądac filmów z napisami.. po prostu tak mam a do tego filmu napisów niema
niestety.. pytanie czy film jest na tyle dobry zebym go golądał z napisami? Pytam ponieważ
film musi być naprawde dobry żebym ogladnął go z napisami.

Prosze bez hejtu i o szybką odpowiedź.

free_palestine

Po pierwsze napisy już były od kwietnia , po drugie jeśli nie lubisz napisów to poczekaj na lektora i nie bredź , po za tym co za problem pobrać film uruchomić i samemu sprawdzić? Jeśli ci nie spasuje to kasujesz i tyle,ja czy ktoś inny ma ci mówić co ty masz oglądać i jak? Przekonaj się sam! Kompletnie nie rozumiem takiego pytania .

Co do napisów - wersja : VODRip-PA , data dodania 31.03.2012 ,ocena napisów 6 :) źródło Napisy24>pl ,tyle w temacie ...

WARIACIK

Sorki ale pomyliłem sie i chodziło mi o to że LEKTORA nie ma do tego filmu a nie NAPISÓW ok, mój błąd. Co do tego pobierania mam neta 512 wiec film ściągam... bardzo długo dlatego jesli nie jestem pewien czy mi sie spodoba to po prosu nie sciuągam wole sie uprzedzić. Dlatego jeśli oglądnałes ten film i spodobał ci sie bardzo bardzo to poprostu napisz POLECAM,WARTO i tyle a nie szukaj zaczepek w internecie...

free_palestine

Ja nie szukam zaczepki ,tylko ci odpisałem . Sam piszesz trochę nielogicznie ,mówisz że nie ma napisów za chwile ,że chcesz z nimi oglądać film a nie lubisz , myślisz o czymś innym (lektor) . Co do filmu to ci nie powiem, bo mam go na dysku ale jeszcze nie oglądałem ,z resztą gusta są różne - jednym się coś podoba innym nie . W tym przypadku większość pisze ,ze film jest dobry i warty obejrzenia ,jednak ja nigdy nie polegam na czyjejś opinii . Co do twojej szybkości internetu to ci naprawdę współczuję ...pozdro dla ciebie .

WARIACIK

No niestety.. takie życie mieszkania na wiosce (dosłownie).

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
free_palestine

wiesz, ja mam taką tezę: Skoro ktoś nie lubi filmów z napisami, to chyba ma problemy z czytaniem. Oczywiscie są takie filmy gdzie natłok dialogów i ich tempo wypowiadania w filmie dyskwalifikuje film zupełnie do oglądania go z napisami.

toriman

czytać umiem dobrze a jakoś po prostu nie lubie ogladać filmów z napisami, wniosek? twoja teza jest do d... ;D

toriman

Ja również nie lubię oglądać filmów z napisami. Nie dlatego, że nie potrafię czytać, ale z braku podzielności uwagi, po prostu. Twoja teza najwyraźniej odnosi się tylko do Ciebie.
Szukam wszędzie tego filmu z lektorem, ale niestety będę zmuszona obejrzeć z napisami. No nic, trzeba się przełamać ;-)

ocenił(a) film na 9
Nataliiaa

Bzdury piszesz. Ja oglądam głównie z napisami, bo nie chce mi sie czekać na lektora, i umiem czytać. Zamiast tracić czas na szukanie filmów z lektorem można go spożytkować o wiele ciekawiej. Poza tym filmy z lektorem pojawiają się niekiedy dosyć późno. Jesteś więc do tyłu.

toriman

Jak już jesteś takim znawcą ortografii, to powinieneś wiedzieć, że przed spójniekiem "i" (jeśli używasz go pierwszy raz) nie stawia się przecinka.
Nie unoś się, bo tylko obnażasz swoją słabość. Nie krzycz, tylko rozmawiaj.
Nie oceniaj, bo nie znasz.
Być może jestem do tyłu, Ty się ciesz, żeś taki do przodu.

Pozdrowienia z końca! :)

ocenił(a) film na 9
Nataliiaa

Nie wiem skąd teza że się unoszę, nie wiem skąd teza że ja niby krzyczę...ani też nie wiem skąd teza że jestem znawcą ortografii - w necie nikt prawie nie trzyma sie ortografii, ani ja też nie...
Czy stawiałem wykrzykniki?
Ręce opadają.
A jeśli mam jakąś słabość, to tylko słabość do komentowania durnych postów i wątków pod wyjątkowo dobrymi jak na te czasy filmami takimi jak ten.

Nataliiaa

Nie do końca masz rację Nataliiaa .
W zdaniu napisanym przez torimana - "Ja oglądam głównie z napisami, bo nie chce mi sie czekać na lektora, i umiem czytać." - przecinki wydzielają wtrącenie. Stąd postawienie przecinka przed spójnikiem "i" jest zasadne.

Gdy bezpośrednio przed wyrazem i występuje wtrącenie, to mimo że – zgodnie z ogólnymi zasadami – przecinka przed i nie umieszczamy, ten znak się tam pojawia, bo jest wymagany przez to wtrącenie.

araresz

Dziękuję za to pouczenie, cenna lekcja:).
No cóż, tylko głupie się nie myli.

ocenił(a) film na 9
free_palestine

Nie pisze się oglądnął, tylko obejrzał - masz więc problemy z czytaniem i z pisaniem także. Generalnie jesteś analfabetą. I irytujesz się na każdą najmniejszą uwagę pod twoim adresem , w odpowiedzi próbując używać w swoich postach kamuflowanych wulgaryzmów - mnie za to irytują ludzie którzy nie lubią filmów z napisami - "PO PROSTU tAK MAM... i bez hejtu poprosze". Twoja kolej.

toriman

Ok ciśnij mi, ulżyj sobie, e-napinaczu :) Zapytałem tylko czy warto, a ty zaraz wyjeżdżasz ze swoimi wywodami daj sobie siana i troluj w innym temacie...SIO SIO

ocenił(a) film na 9
free_palestine

no to wygrałem, hehe

toriman

Aha! Słowo "oglądnął" występuje w języku polskim, także druga wpadka:).

ocenił(a) film na 9
Nataliiaa

Znaczenie słowa
Czasownik obejrzeć ma zasięg ogólnopolski i status normy językowej. Oglądnąć jest jego regionalnym odpowiednikiem – słowo występuje tylko na terenie Małopolski. Mieszkańcy tego regionu nie powinni się zatem zdziwić, jeśli zostaną poprawieni a. nie będą rozumiani przez swoich rozmówców pochodzących z innych części Polski. - to cytat skądś z internetu: (http://portalwiedzy.onet.pl/140902,,,,obejrzec_ogladnac,haslo.html)

No niestety ja nie jestem z małopolski.

ocenił(a) film na 9
Nataliiaa

Wobec powyższego mieszkańcy małopolski powinni się dostosować chyba. Ale o czym my rozmawiamy w ogóle.

ocenił(a) film na 9
Nataliiaa

cytat z: http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=1082

Panie Profesorze,
Jak to jest z czasownikami: obejrzeć i oglądnąć? Przyznam, że ten drugi bardzo mnie razi. Czy jest niepoprawny? Czekam na odpowiedź.
Mnie razi mniej, bo mieszkałem kilka lat w Krakowie, gdzie ta forma jest często w uzyciu. Do dialektyzmów mam stosunek pobłażliwy, wiele z nich mi się podoba. Myślę, że małe odrębności językowe nie zawadzają. A strukturalnie oglądnąć jest dokonanym odpowiednikiem oglądać, bardziej regularnym niż obejrzeć. Przypomnijmy też, może nieco mniej rażące, wyglądnąć i zaglądnąć.
Umówmy się: obejrzeć jest ogólnopolskie, poprawne, literackie. A oglądnąć jest pewnym regionalnym smaczkiem.
Pozdrawiam,

— Jerzy Bralczyk, Uniwersytet Warszawski

Delikatnie mówiąc - oglądnąć to może Małysz krowę od spodu czy nie ma robaków...a obejrzeć można na przykład film.

ocenił(a) film na 10
toriman

wobec powyższego, prawdopodobnie nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi prof. Bralczyka, którą sam cytowałeś. Z całym szacunkiem - naucz się czytać ze zrozumieniem :)
Pozdrawiam z Krakowa.

ocenił(a) film na 9
free_palestine

obejrzałem właśnie wersję z napisami "ze słuchu" wykonanymi przez wm i były doskonałe a język angielski opanowałem w stopniu dobrym.
Polecam i proszę o więcej takich tłumaczeń :)

ocenił(a) film na 8
biuro_121

Tłumaczenie niezłe, tylko zamiast "poeta" w końcówce powinno być Poe, bo czyta "Zagładę domu Usherów" ;)