PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=587177}

Z dystansu

Detachment
2011
7,8 55 tys. ocen
7,8 10 1 55305
7,2 13 krytyków
Z dystansu
powrót do forum filmu Z dystansu

Gęsty jak cholera. Tak cholernie smutny, że czasami chce się śmiać. Mnie taki zabieg się spodobał. Ludzie z natury szukają pozytywów nawet w najgorszych możliwych
sytuacjach i to samo chcą oglądać w filmach. Ten film brutalnie bije ich po twarzy. Nawet jeżeli zobaczysz cząstkę szczęścia w losie głównego bohatera, to szybko zdajesz
sobie sprawę, że jest to malutkie szczęście w wielkim nieszczęściu i zaczynasz rozumieć, że ta cząstka jest tylko iluzją. Jednym zdaniem - nadzieja w tym filmie jest po prostu
gwałcona.

ocenił(a) film na 8
Edward Weed

Wiesz, mnie ten film nie przygnębił. Paradoksalnie po seansie poczułem przypływ nadziei na lepsze jutro, na to, że ze złą częścią świata można walczyć. Nie wiem czemu, zwykle nie trawię smutnych produkcji i źle na mnie działają, ot, paradoks.

Writer

ten film jest cudowny, tak prawdziwy, głęboki, budzi świadomość w tej dennej rzeczywistości ludzi-materialistów.

ocenił(a) film na 8
MigrenaT

Ta materialistów. Mam rozumieć, że ty chodzisz w worku po kartoflach i mieszkasz w beczce bo się pieniędzmi nie przejmujesz?

brzytew

nie przywiązuje wagi do tego w czym chodzę i gdzie mieszkam, do niczego nie przywiązuję wagi- życie na automacie ;P

ocenił(a) film na 10
Edward Weed

Masz rację smutny, po obejrzeniu nie da się tak szybko zapomnieć. Przygnębiająca historia którą w filmie potęguje muzyka (idealnie stworzona do filmu i Adrien jak zwykle nie zawiódł).