Jak dla mnie film spoko, ale po ocenie 7,6 na filmweb spodziewałem się tak genialnego filmu jak Raven czy Sherlock ale niestety lekko mnie zawiódł, jednakże film można obejrzeć zasługuje na 7.
ja tam dałem 9, po prostu uwielbiam takie filmy z XVIII, XIX wiecznymi miastami :D
Możliwe, że sugerując się oceną na filmwebie również spodziewałem się czegoś lepszego przez co się rozczarowałem trochę. Aczkolwiek myślę, że "Z piekła rodem" to całkiem niezły film. Jeśli chodzi o fabułę, to z racji że jest ona oparta na podstawie komiksu to nie będę tutaj pisał, że jest dobra czy słaba bo nie ma raczej to sensu. Co prawda troszkę mnie odrzucił wątek masoński. Pamiętam, że bardzo dużo filmów z okolic lat 2000-2002 wykorzystywało ten motyw i był to już męczące, ale to chyba jak dla mnie największy i jedyny tak duży minus tego filmu. Bardzo dobra gra aktorska. Depp naprawdę pokazuje swój kunszt aktorski i tak naprawdę przepełnia swoją grą cały film, przyćmiewając troszkę pozostałych. Choć Holm również zagrał bardzo dobrze i wypadł niewiele gorzej od Depp'a. Świetnie są również zrobione zdjęcia i scenografia, idealnie oddają klimat XIX wiecznego Londynu. Troszeczkę brakło mi jakiejś odpowiedniej ścieżki dźwiękowej, która oddawałaby nastrój filmu. Myślę, że gdybym być może nie zasugerował się oceną na filmwebie to spojrzałbym na tą produkcję troszkę inaczej i moja ocena również byłaby inna, ale mam jakieś wewnętrzne odczucie, że mogę dać co najwyżej za "From Hell" ocenę 6/10 :)