Czarne dorozki,londynska mgla,mroczne zaulki,wspaniala sceneria i swietny temat,Jack the Ripper to najslynniejszy seryjny morderca,nierozwiazana po dzis dzien zagadka;kim byl.Mnostwo mozliwosci zyby zrobic naprawde dobry film,i tutaj niestety czegos zabraklo,jakiegos smaczku,tego skladnika ktory czyni film wyjatkowym,ale i tak jest niezle.
Film całkiem, całkiem, dobry Depp choć tylko dobry liczyłem na trochę więcej. No i ostatecznie podali tu tożsamość Rozpruwacza co mi się nie bardzo podobało. Najsłynniejszy bo był pierwszy, mnie tam zawsze bardziej interesował Zodiak. Jestem ciekawy co by było gdyby oboje żyli w tych samych czasach, choć może lepiej że nigdy się tego nie dowiemy
Jak pewnie wiesz, jest wielu podejrzanych i chodzi wiele wersji i teorii na temat osoby Kuby. Film przedstawil tylko jedna z nich, ze byl to spisek arystokracji, ktorzy dzialali w masonerii. Dla mnie bomba, ze wlasnie tak to zostalo pokazane. Z perspektywy ludzi tamtego Londynu nie wiadomo, kto był Kubą. Wszystko zostało sprytnie zatuszowane. A rodzina królewska znów jest dobrym tematem filmowym :)
Brakowało mi jedynie dobrej muzyki, jakaś taka bezpłciowa była.