PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5742}

Z piekła rodem

From Hell
2001
7,3 66 tys. ocen
7,3 10 1 65979
5,1 17 krytyków
Z piekła rodem
powrót do forum filmu Z piekła rodem

prostytutka

ocenił(a) film na 7

CHyba nikt nie zwrócił na to uwagi, a mnie to strasnzie drażniło w filmie:
1.ta prostytutka, w której Depp sie w filmie zakochał była za czyściutka. ludzie to prostytutka bez domu, w zapyziałej dzielnicy, a tu taka buźka czyściutka, nieskazitelna. ogólnie nie podobała mi się też gra tej aktorki
2.motyw tego uczucia inspektora popsuł film(moim zdaniem)
3.ta prostytutka(wyżej wspomniana) umiałą czytać, ogólnie była tak dobrze wykształcona, a przynajmniej na taką wyglądała. może i mogłaby czytać,ale to i tak było dizwne..
piszcie co wy sądzicie o tym filmie, oczywiście możecie sie ze mną nie zgadzać, ale prosze bez tekstów obraźliwych

ocenił(a) film na 7
martini215

Moją uwagę też zwróciło to, że ona umiała czytać... fakt... trochę to dziwne... choć sam powiedziała, że nie urodziła się prostytutką, i do 8 roku życia mieszkała z matką... może ona ją nauczyła? :)... Domysły można snuć różne... Mi ogólnie film się średnio podobał... motyw z wycinaniem wnętrzności był ciekawy... ale ogólnie nic wartego większej uwagi... A dodatkowo strasznie drażnił mnie ten sztuczny kolor włosów tej dziewczyny... to nawet nie był rudy... :) Pozdrówki

ocenił(a) film na 7
megona

Akurat tak się składa że większość ofiar Kuby Rozpruwacza, Mary Kelly o której piszecie włączając, była piśmienna. Dziwne jest to ze filmowa Kelly, ukochana Abberline'a, jest jedyną z występujących tam prostytutek która nie chadzała do pracy. Nie wiem zatem z czego sie utrzymywała.

ocenił(a) film na 7
martini215

no własnie te włosy też...
rzeczywiście motyw z wnętrznościami i ogólnie te sceny u lekarza itd był ciekawe