PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=572143}

Za murami

Derrière les murs
2011
4,8 697  ocen
4,8 10 1 697
Za murami
powrót do forum filmu Za murami

moze to nie horror typu Piła albo Wzgórza Maja Oczy ale film sie przyjemie oglada nie lataja tu urwane głowy i ręce ,jak dla mnie warty żeby zobaczyc przyciaga uwage ze czas szybko mija a w to filmie najwazniejsze, bardziej to jak horror dramat taki ale na zimowy wieczór jak najbardziej,a gówniarze którzy oceniaja ten film spieprzac do książek!!!!!!!!!!!!!!!!

xxxfilmen

a jak dla mnie na 7 ocena a dałem 8 zeby podniesc troche mu ranking bo 3,5 zdecydowanie za mało.

ocenił(a) film na 7
xxxfilmen

Zgadzam się całkowicie, też się zdziwiłam, jak zobaczyłam ocenę.
Przede wszystkim to dramat z elementami horroru, całkiem nieźle budowanym napięciem i pięknymi zdjęciami. Aż chciałoby się tam pojechać. To co można zarzucić, to trochę spłaszczone rysy psychologiczne bohaterów, a zwłaszcza tego jej faceta.
Podsumowując, dupy nie urywa, ale jak nie chce się spać i akurat jest się samemu w domu to w sam raz.

xxxfilmen

O, super, że to piszesz! W pierwszej chwili się zniechęciłam, ale teraz chętnie sprawdzę ten film sama.

xxxfilmen

ja też chętnie obejrze,

bipia88

jak obejrzycie to luknijcie czy waszym zdaniem ten film tak samo ma za niską ocene? a przedewszytkim to film Francuski a oni raczej rzadko kreca Gnioty i zazwyczaj są ciekawe filmy.

ocenił(a) film na 7
xxxfilmen

Dzięki opinii xxxfilmen udało mi się nie przeoczyć dobrego filmu.
Dobra rażyseria , niezły klimat i piekne zdjęcia i dobra gra aktorska.
Można śmiało oglądać nawet dwa razy.
Dzieki xxxfilmen

ador2

hej ador2 prosze bardzo ja poprostu jak oglądam to staram sie pisać prawde i opinie dac konsekwentna do danego filmu zeby inni filmowcy mogli smiało obejrzec albo nie obejrzec film bo niekiedy ciekawe filmy a maja srednia do 4,5 to wiadomo rezygnuje a pozniej okazuje sie w miare film ,ci co spcjalnie daja niskie oceny i żanizaja film powinno sie jakoś automatycznie kasowac.

ocenił(a) film na 7
xxxfilmen

Zgadzam się , kasować na wieki.

ocenił(a) film na 7
xxxfilmen

Ja także zgadzam się z opinią, że średnia jest duuuużo za niska. Dobrze, że od czasu do czasu kieruję się intuicją, a nie średnią. Film jest mieszanką dramatu i horroru, więc ani czystym dramatem, ani czystym horrorem. Jeśli ktoś się lubuje w latających flakach (a nie powiem, ja np. Piłę uwielbiam), to całkowicie nie trafił w klimat. Zresztą, wystarczyło obejrzeć trailer, żeby się mniej więcej zorientować, z czym się będzie miało do czynienia. No ale niech będzie - kwestia gustu, nie każdego musi powalić na kolana. Tyle, że pisanie, iż jest beznadziejny, czy coś w tym stylu, bardzo mnie zadziwia. To wynika chyba... ja wiem?... z niezrozumienia treści? Nie chcę jej tu analizować, bo jak walnę spoilerami, to potem ktoś się oburzy. Poza tym chyba fajnie raz na jakiś czas, wśród masy komercyjnych fajerwerkowców (nie obrażam, bo sama je lubię), poświęcić czas czemuś, co zmusi do krótkiej chociaż refleksji.

xxxfilmen

Ten film to jedna wielka tragedia...

Danger

jestes chyba jednym z tych co pisza i oceniaja negatywnie zeby innych zniechęcac? czy horror musi byc zaraz zeby krew sie lała głowy latały? trzeba zrozumiec tez filmy a ty ich nie rozumiesz.

ocenił(a) film na 6
xxxfilmen

po raz kolejny sprawdziło się ludowe polskie porzekadło: "Nie ufaj średniej filmłebowej ocenie". obejrzałem i nie żałuję, a nawet powiem więcej: POLECAM TEN FILM

kryslav

oj dokładnie, cieszę się, że najpierw obejrzałm film, a dopiero teraz zobaczyłam oceny

xxxfilmen

gdybym nie zobaczył tego tematu z pewnością bym nie obejrzał tego filmu ale teraz chyba się skusze bo film nie wydaje się wyglądać na słaby. pozdro ;)

Kalenz

jeśli lubisz filmy typu ze horror leje sie krew głowy lecą to ten film taki nie jest,wielka szkoda ze Polacy nie potrafia aż tak dobrze nakrecać filmów jak Francuzi.

ocenił(a) film na 8
Kalenz

Ciekawy film. Zasługujący na 8. Bardzo dobry dramat, fakt, że horroru w tym jak na lekarstwo i amatorzy krwawych jatek nie odnajdą tu niczego dla siebie.

ocenił(a) film na 6
xxxfilmen

Film obejrzałem po przeczytaniu opinii - średnia zniechęciła by mnie wystarczająco. Na plus mogę napisać że zdjęcia i efekty 3d były naprawdę dobre. Co do budowania napięcia i klimatu, to mnie film nie przekonał. Zakończenie jeszcze ten stan rzeczy pogorszyło. Tak więc nie podzielam opinii jako by to był dobry film. Dam 6 gwiazdek, bo zdjęcia mnie urzekły, co do reszty niestety nie.