PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558988}

Zabójcze polowanie

Hunt to Kill
2010
5,3 2,7 tys. ocen
5,3 10 1 2665
Zabójcze polowanie
powrót do forum filmu Zabójcze polowanie

Hmmm nawet nie wiem od czego zacząć ;-)
Generalnie daję filmowi 2/10 - za dwie aktoreczki - fajnie się na nie patrzyło ;-)
A poza tym totalne badziewie:
1. Gość, ponad 100 kilo żywej wagi, a wspina się po skałach z gracją spidermana! Żadne góry nie są mu straszne, pionowe ściany na Mount Everest-idę po was! Kompletna bzdura, po prostu widać, jak goscia wciągają na linach! To nie jest niedopracowanie, to porażka!

2. Zegarek od MacGivera, też chciałbym taki mieć! Wyobraźcie sobie zwykły zegarek ze skórzanym paskiem. Tylko że w filmie, ten pasek był ze sznurka. I to nie byle jakiego - przynajmniej kilkanaście metrów liny - chocaiż patrząc w jaki sposób gość wspinał się po skałąch (patrz punkt 1) - mógł ten zegarek po prostu wyrzucić ;-). generalnie nawet "Q" z Bonda nie dałby rady skonstruować takiego paska do zegarka!!

3. No i moja ukochana scena, po której przez 5 min się śmiałem. Poważnie! Otóż ekipa filmowa postanowiła uraczyć nas sceną komediową, jedyną w filmie.
Tu możliwy spoiler!
Gość do córki pod koniec filmu:
- Kochanie bądź silna. Wsiadaj na quada i wracaj!
- A co z tobą tato?
- Będę tuż za tobą
Po czym gośc wsiada na quada i odjeżdza w przeciwnym kierunku... I to jako pierwszy! (tu nawiązanie do tego - będę tuż za tobą ;-)))

Po prostu mistrzostwo świata i premiera roku..
Jak wspomniałem 2/10 za dwie ładne buzie ;-)

ryto

Aaa i zapomniałem jeszcze o jednym...
Gość znajduje w lesie zawieszony wysoko na drzewie plecak (było wyjaśnione, czemu tak wiesza się plecaki). Zawartość: jakieś ciuchy, scyzoryk, czarna pasta do butów, żeby mogł sobie nasmarować twarz w barwy wojenne (co też uczynił), oraz.. uwaga - profesjonalną kuszę (nie znam się na tym, ale wyglądała profi). Niestety nie było strzał! Tak, była zajebista sportowa kusza, żeby mógł ładnie powystrzelać bandziorów, ale ktoś zapomniał juz do niej strzał. Ale spoko, nasz bohater wystrugał je z drzewa ;-)

użytkownik usunięty
ryto

z tymi skalami to przesadzili grubo, bo ile razy w jednym filmie mozna sie zsuwac ze skaly, udawac martwego, a potem wspinac sie na gore i zaskakiwac wroga, no ludzie :)
a mnie najbardziej rozwalilo to ze koles tam mial kusze w plecaku, ale o nozu to juz nie pomyslal - ale po co mu noz jak sie wystarczy schylic :)
to samo z tym zegarkiem, ida do lasu z plecakami to by line mogli zabrac, ale nie, musza ten zegarek wykorzystac od przyjaciela, jak go rozwija ta lina wyglada na cienka, ale potem magicznie sie wydluza i pogrubia :)

użytkownik usunięty
ryto

zaraz napisales scyzoryk? on nie mial tam scyzoryka, podniosl ze sciolki jakis kamien :)

ryto

"bede tuz za toba" to nawizanie do pierwszej sceny w ktorej powiedzial to samo jak mieli wchodzic do budynku i tez poszed ljako pierwszy,a z ta kuszą to przeciez byl jego plecak i on go powiesil to sobie tam dal kusze,proste,ale z ty mze wchodzil jak spiderman po sklach sie zgodze,bo to bylo zabawne,pozdro.