PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603315}

Zabójczy Joe

Killer Joe
2011
6,2 10 tys. ocen
6,2 10 1 10396
7,2 18 krytyków
Zabójczy Joe
powrót do forum filmu Zabójczy Joe

Od samego początku do samego końca ogląda się go bardzo dobrze, fabuła na prawdę ciekawa.
Matthew McConaughey dobrze się wpisał w tę rolę, Thomas Haden Church przykładny ojciec który oddał córkę pod
zastaw "Może to i lepiej dla niej" :D Sceny jak i dialogi są soczyste nie raz miałem szczery uśmiech na twarzy ten film nie
wymuszał tego na widzu jak robią to inne filmy. Zakończenie o dziwo bardzo dobre, niezmiernie się ciesze że
zakończenie nie zepsuło filmu.Na wieczorny seans polecam z pewnością wart obejrzenia jeszcze kiedyś do niego
wrócę, myślę nad 7 a 8 ale raczej dam 8/10.

ocenił(a) film na 9
D3Mania

Zgadzam sie. Swietny humor, moze nie dla kazdego, ale mnie wciagnal ten film niesamowicie, wielka w tym zasluga aktorow. Film powinien byc w kategorii 'czarna komedia'... Ubawilam sie strasznie! A teksty wysmienite... "Moze to i lepiej dla niej" :D
Jesli ktos zna podobne filmy to bede wdzieczna za tytuly ;)

ocenił(a) film na 8
mai_ka

Z pewnością nie dla każdego, o czym świadczy ocena.Także podobała mi się relacja ojca z synem również śmieszna.Szczerze to nie lubię komedii w ogóle nie oglądam filmów z tego gatunku, ale w tym filmie humor trafił idealnie w mój gust :) i był bardziej zabawny od znacznej większości "komedii". Widzę że dałaś temu filmowi 9 w sumie to na pewno nie jest zawyżona ocena dla tego filmu, ponieważ znakomicie się go ogląda może sam zmienię na taką :).

ocenił(a) film na 9
D3Mania

Od niedawna jestem na Filmwebie i teraz po obejrzeniu jakiegos filmu od razu oceniam, zgodnie z wrazeniami po seansie, a ten film ogladalo sie bardzo przyjemnie ;) taki humor zdecydowanie mi odpowiada. A trafilam na ten film przez aktorke Gine Gershon, bo poprzedniego dnia widzialam film z nia "Bez tchu" w ktorym zreszta tez jest czarny humor i ona swietnie zagrala!

ocenił(a) film na 8
mai_ka

Ja robię identycznie, również od razu po obejrzeniu jakiegoś filmu go oceniam i jeżeli mam co, to pisze. Oglądałem film "Bez Tchu" dawno temu i również mi się podobał ale nie aż tak bardzo jak "Zabójczy Joe" chyba niedługo jeszcze raz go obejrzę.A skoro od niedawana jesteś na filmwebie to chciałbym cie powitać w naszych skromnych progach :)

ocenił(a) film na 9
D3Mania

Dzieki ;) milo mi. "Zabojczy Joe" jest troche mocniejszy, ale "Bez tchu" tez baaardzo mi sie podobal. Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
mai_ka

Właśnie skończyłem oglądać film "Tyranozaur" który jest dramatem ale posiada zabawne angielskie poczucie humoru, tak że jeżeli nie oglądałaś a lubisz takie poczucie humoru, to warto obejrzeć.Pozdrawiam :).

ocenił(a) film na 9
D3Mania

dzieki, moze w wolnej chwili obejrze wiec! ja najbardziej lubie czarny humor taki jak w filmie "Zabojczy Joe", najlepiej makabryczny oraz taki w stylu Tarantino…oraz gdy nie ma happy endu :) pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
mai_ka

Niestety żadnego tytułu sobie nie przypominam filmu podobnego do "Zabójczy Joe" . Ah tak Tarantino, wszystkie jego filmy są wyjątkowe. On zrytą czaszkę jak ja :D, podobny styl też ma Robert Rodriguez.Też nie lubię happy endu zwłaszcza że gdy jest przewidywalny od początku, najlepiej jest gdy wszyscy krwawią, wrzeszczą, płaczą, umierają...a ja się wtedy śmieję :d

ocenił(a) film na 9
D3Mania

Dokladnie, mnie tez czesto to smieszy, stad oglada sie bardzo przyjemnie, z aspektami humorystycznymi ;) czekam z niecierpliwoscia na nowe produkcje Tarantina i wciaz szukam filmow typu "Zabojczy Joe"

ocenił(a) film na 8
D3Mania

+1

Filmy takie jak ten aż chce się oglądać :)

ocenił(a) film na 5
D3Mania

Film jest bez sensu, ładu i składu. Ogląda się dobrze, ale krzty zamysłu w nim nie ma. W tym niby próbuje naśladować Fargo, ale to różnica kilku klas. Jest sporo niezłych scen i dialogów ale brakuje mu kręgosłupa. Tak, że ostatecznie wszystko się sypie.