PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=543410}

Zabić sędziego

Les Arbitres
2009
7,1 1,7 tys. ocen
7,1 10 1 1655
Zabić sędziego
powrót do forum filmu Zabić sędziego

Bądźmy szczerzy. Karnego nie było. W lidze angielskiej trzymanie się za koszulki, przepychanki przy stałych fragmentach jest rzeczą normalną. Na 10 sędziów 9 nie podyktowałoby karnego. Bramka dla Polski ze spalonego ok, ale czy po takiej sytuacji należy oszukać drużynę przeciwną za swój błąd? Wątpię. Szanowny pan Howard Webb szukał bramki dla Austrii pod koniec meczu. Kilka rzutów wolnych z dość niebezpiecznej dla bramkarza odległości, których nie powinno. Gdyby rzuty karne były dyktowane w ten sam sposób co zrobił Webb to w ciągu jednego meczu mielibyśmy 20 takich karnych i wynik meczu byłby jeszcze większy niż na meczach hokejowych. Ten niby Austriak nie wiem jak mu tam co niby Lewandowski go faulował to on na nim się praktycznie położył wiedział, że nie sięgnie piłki bo nawet Jan Koller mierzący 202 cm nie sięgnąłby piłki wykorzystał moment, w którym nasz gracz go "dotknął" i upadł na ziemię krzycząc i płacząc w kierunku Webba. Katastrofa. Szkoda, że na dalszym planie nie widział jak inny Austriak jakiś tam blondynek szarpał za koszulkę J. Bąka. Tego nie widział. Ogólnie karny niesłusznie podyktowany. Szkoda tylko, że z Polaków zrobili jakiś mafiozów, gangsterów, morderców. Najbardziej rozbawiło mnie to, że ten koleś odpowiedzialny za arbitrów przestraszył się słów Tuska mówiącego "że by Webba zabił". Chyba tylko debil pomyślał, że powiedział to na serio. Bo myśląc trzeźwo to Webb by zabił Tuska patrząc na samą posturę ciała. Szkoda, że zrobili z nas z Polski przestępców, ale mam to gdzieś. Co do powtórek wideo dla sędziów to nieuniknione. Muszą być zastosowane. To co do odwalają ostatnio sędziowie jest przerażające. Ostatnio na pucharze narodów afryki uznana nieprawidłowa bramka oraz nieuznana poprawnie zdobyta bramka. Jeśli tak ma wyglądać sport to ja dziękuje. Jeśli Webb dostanie propozycję na sędziowanie w ME 2012 to 120% będzie to Ukraina bo w Polsce nie ma mowy z wiadomych przyczyn. Modlę się tylko, aby Niemcy grali w Polsce tak z ciekawości co się będzie działo na ulicy jeśli w ogóle przyjadą. Jeśli dostaną od naszych płakać nie będę. Co do korupcji, oszustwa w sporcie. Nie tylko piłka nożna bo ostatnio to i w piłce ręcznej są straszne przekręty. Np: mecz Polska - Chorwacja na ME w Austrii 2010. Tam to była tragedia.

Ogólnie ocena 6/10. Dowiedziałem się co nie co. Trzeba przyznać, że praca jako arbiter jest cholernie trudna i odpowiedzialna.

Pozdrawiam :)