Zadłużona

Pystyssä
2011
4,9 8  ocen
4,9 10 1 8
Zadłużona
powrót do forum filmu Zadłużona

Spodziewałam się znacznie lepszego filmu, jak na fińską produkcje. Z drugiej jednak strony
nie ma co się dziwić jeśli film kosztował 7 tys. euro to i efekty marne. Główne bohaterki są
słabo zarysowane, ich relacje mało realne. Banalna przewidywalna historyjka dziewczyny,
która zostaje prostytutką. Gra aktorska jest dobra jednak za mało informacji o bohaterach
powoduje, że mamy wrażenie jakbyśmy oglądali W11 albo inny z setek tysięcy podobnych
filmów o prostytucji, haraczach, bandytach. Uczucia między bohaterami również mnie nie
przekonały, są płytkie, infantylne. Zdjęcia mało dopracowane, nieostre momentami,
chwiejna kamera, co jest zaskakujące biorąc pod uwagę, że reżyser był wcześniej
operatorem w innych produkcjach. Mam zasadę, że jeśli podczas seansu choć raz spojrzę
na zegarek, komórkę, czy ziewam, to oznacza, że film jest marny. Gdyby był wciągający moje
skupienie byłoby maksymalne. W tym wypadku po tel. sięgałam wielokrotnie. Chyba długa droga przed reżyserem zanim zrobi coś dobrego, czego mu szczerze życzę.

ocenił(a) film na 2
Dzika_Orchidea

Nie wiem czy mogę się zgodzić, że gra aktorska jest dobra. Czułem się jak w jakiejś rozbudowanej reklamówce proszku do prania. Nie ma tutaj do rzeczy za ile ten film powstał. Tam gdzie miało być groźnie było po prostu śmiesznie (kobieta bezwzględny gangster!!!). Oglądałem go w ramach festiwalu filmów fińskich i przecierałem oczy ze zdumienia jakim cudem się na nim znalazłem, płacąc dodatkowo za bilet. Rozczarowanie kompletne.