Zadra

2022
5,3 2,8 tys. ocen
5,3 10 1 2753
5,4 21 krytyków
Zadra
powrót do forum filmu Zadra

z cyklu: look, if you had another shot after the first one - zadra, zadra, moja będzie ta rapgra - najbardziej najlepsza rodzima ósma mila pośród owej trójcy dotychmiast zaprezentowanej jak bezpodstawnie mniemam - filmowo, muzycznie, moralnie i amoralnie - z interesującym podejściem od owej amoralności, bowiem ostateczną winą nie obarcza się tutaj wreszcie nikogo innego poza samą bohaterką - dla przykładu: w Jestem Bogiem winni byli też inni ludzie, rynek, w Procederze wydawca, system i tak dalej, i tak dalej - choć to zaledwie solidne wypełnianie kolejnych kolein psychomachijnego schematu - z obowiązkowym roztrwanianiem tak zwanych młodzieńczych ideałów na rzecz uwłaczającego artystycznego kompromisu - bez wyjeżdżanie za linię.

Westernik

ps. tutaj przyznać muszę, iż problematyka wątpliwych wzlotów i niewątpliwych upadków pretendenta - wespół w zespół z substytuowaniem autorytetu ojca - w mojej świadomości narodziła się za sprawą cudownej wprost piękności skręta spajka z dziewiećdziesiątego ósmego i to nim właśnie polecam się najpierw zaciągnąć. jego tytuł to Gra o Honor.