Zagadka przeznaczenia

The City of Your Final Destination
2009
6,0 1,8 tys. ocen
6,0 10 1 1833
Zagadka przeznaczenia
powrót do forum filmu Zagadka przeznaczenia

Nudny i strasznie ciągnący się w czasie film. Jeśli masz nadmiar czasu wolnego to obejrzyj... w innym razie podaruj sobie.

ocenił(a) film na 6
kinomanka72

Właśnie ze względu na nadmiar czasu zdecydowałam się obejrzeć ten film. No i tak, dla zabicia czasu z braku laku nie jest to tragedia. Ale faktycznie, jest to film dość nudny, z trywialnym zakończeniem. Spoiler! Bohater postanawia odmienić swoje życie i wynosi się do Ameryki Południowej gdzie znajdzie szczęśćie. Nie wiem, jakoś to do mnie nie trafia. Zgadzam się z przedmówcą.

ocenił(a) film na 9
kinomanka72

Nie nazywaj siebie kinomanką... Stwierdzenie, że film był nudny i ciągnący się w czasie, jako komentarz do całego filmu to kpina. Zresztą według Ciebie takie "arcydzieła" jak "Blair shit project" mają 8/10 podczas gdy "Rain man" 5/10 czy "Miś" 5/10.

smoke_city

Mój gust - moje oceny. Nie każda klasyka kina musi mieć max punktów. Nie krytykuję twoich ocen, więc nic tobie do moich.

ocenił(a) film na 3
kinomanka72

Nawet jak ma się za dużo czasu to tego filmu nie polecam. Żadna z postaci nie urzeka, historia jest o niczym, nic się nie klei. Nie spodziewałam się takiego kitu po Ivorym. A film mógł być bardzo dobry !

ocenił(a) film na 6
kinomanka72

Zgadzam się z Twoją opinią, mimo że moja ocena jest trochę wyższa. Zacząłem oglądać ten film z wysokimi oczekiwaniami. Wydawało mi się, że będzie to wspaniały, wielowątkowy i interesujący dramat obyczajowy. Ten tytuł ("Zagadka przeznaczenia") wydał mi się bardzo absorbujący. Niestety zawiodłem się i z trudem dotrwałem do końca. Mimo świetnej obsady aktorskiej temu filmowi czegoś brakuje; może klimatu, dynamiki, dreszczyku emocji, suspensu, może czegoś jeszcze. Tego nie wiem. Film nie zachwyca. Jest to jeden ze słabszych filmów z genialnym Anthonym Hopkinsem, jakie widziałem.

ocenił(a) film na 3
Peter2013

taki film o niczym jak dla mnie. dotrwałem do końca, żeby móc z czystym sumieniem usunąć z dysku. jakoś specjalnie nie polecam...

ocenił(a) film na 4
kinomanka72

film do puszczenia w tle od tak by coś leciało.