PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619857}

Zaginiona

Gone
2012
6,4 43 tys. ocen
6,4 10 1 43341
3,8 4 krytyków
Zaginiona
powrót do forum filmu Zaginiona

Czy ten film to ekranizacja powieści Michaela Granta pt. "GONE. Zniknęli" ?

Lady_of_Shalott

Jeśli to jest ten sam film, to nie http://en.wikipedia.org/wiki/Gone_(2012_film) (Nie czytałam GONE ale ta fabuła chyba nie odpowiada książkowej? ;))

ocenił(a) film na 8
Lady_of_Shalott

Właśnie też się zastanawiałam... Szkoda, że to nie to...

Lady_of_Shalott

Napewno to nie to. Calkiem inne imiona bohaterow. Jeszcze przyjdzie troche nam poczekac na tamtego Gone.

manox

Fakt, na pewno nie to. Obejrzyjcie zwiastun.

Marry177

Gdy zakładałam post nie było jeszcze ani zwiastuna ani imion bohaterów :)

Lady_of_Shalott

ojejku, jak ja bym chciał Gone M. Granta na ekranie zobaczyć... ;D a wy?

wito_filmweb

Ja też :) Ale trochę się boję, że jak zrobią film, to zniszczą mi moje wyobrażenie Caina. Nie wierzę, aby udało się dobrać odpowiedniego aktora dla Caina, Drakea czy Diany... :/

Lady_of_Shalott

No właśnie... Nie wiem też jak Mary i jej brat. A są w ogóle jakieś plany ekranizacji tej powieści?

Zuzulek

znaczy m grant zezwolił na stworzenie scenariusza na podstawie jego powieści i podobno są już jakieś prace nad tym ale nie wiadomo jakie dokładnie i sam m grant w to się nawet nie miesza... i ten news to już dawno raczej był ;/ a tu jeszcze nic konkretnego o filmie nie słychać...

wito_filmweb

No, a szkoda :/

Zuzulek

a tak na marginesie: dziś premiera strachu jak się nie mylę ;] ja dopiero drugą skończyłem, a ty na której jesteś?

wito_filmweb

Ja jestem w trakcie drugiej :)

Zuzulek

aha... to wiedz, że będzie ciekawie ;]

wito_filmweb

hehe ok :)

Lady_of_Shalott

mam nadzieję że wezmą jakichś nowych aktorów a nie znane gęby ;D hej, na której części już jesteście, tylko błagam kochani nie róbcie mi spoilerów :D ostatnio się wkurzyłem bo się czegoś o Dianie dowiedziałem ;/ ja skończyłem głód teraz chce szybko przelecieć przez kłamstewka i plagę bo muszę premierowo kupić strach, nie chcę być w tyle ;]

wito_filmweb

Ja skończyłam właśnie czytać dziesiąty rozdział Strachu :D Niestety więcej nie mam :( Ale każda kolejna część jest coraz lepsza! Już nie mogę doczekać się premiery!

Lady_of_Shalott

aha... szkoda że zrobiłem taką przerwę w głodzie bo zacząłem czytać z rok temu, a końcówkę dokończyłem dopiero przedwczoraj ;/ pewnie już bym był w połowie plagi albo po niej jakbym nie robił tak dużej przerwy, ale co tam... a w ile przeczytałaś kłamstwa? tzn jak szybko...?

wito_filmweb

W dwa dni :D
Gdy tylko pożyczyłam od razu zabrałam się za czytanie więc nie przespałam dwóch nocy i wszystkie lekcje spędziłam z nosem w książce ;P Ale było warto!

Lady_of_Shalott

haha ;D to nieźle :] ja bym nie dał rady ... spróbuje przeczytać w 5 dni bo z tego co wiem kłamstwa trochę krótsze chyba to bedzie szybciej

wito_filmweb

Juz nie pamiętam... Czytałam ciągiem 4 części (zajęło to 2 tygodnie ale z przerwami ;))
Masz konto na Forum GONE?

Lady_of_Shalott

mam ... i żałuje.... tam zobaczyłem nieszczęsny spoiler... ;/

wito_filmweb

Eh... No właśnie chciałam Ci powiedziec, żebyś nie zaglądał na forum bo tam pełno spojlerów...

wito_filmweb

Taaaak, marzę o tym! >.<

Ada902

podobno już jakieś wytwórnie filmowe są zainteresowane prozą Granta. On sam na swoim fanpage'u na facebooku coś mówił