Zaginiona

Gone
2012
6,4 43 tys. ocen
6,4 10 1 43363
3,3 3 krytyków
Zaginiona
powrót do forum filmu Zaginiona

Generalnie po filmie wyliczalismy z mezem co bylo nierealne, niedorzeczne - za duzo zbiegow okolicznosci, ktore az kloly w oczy. Scenariusz banalny, zakonczenie mnie mega rozczarowalo, spodziewalam sie jakiegos podwojnego dna, jakies intrygi, a tu taka lipa...
poza tym mozna obejrzec z braku laku :)

ocenił(a) film na 6
Azulinka

Dokładnie,strasznie naciągany.Super umiejętności detektywistyczne głównej bohaterki.Oczywiście zabójca też przewidział że kobieta zacznie szukać sama swojej siostry i uda się do jego kryjówki.

simon3333

Zabójca mógł przewidzieć, że skoro dziewczynę uważa się za wariatkę, która uroiła sobie, że została kiedyś porwana, to i tym razem zbagatelizują jej zgłoszenie. Skoro nikt jej nie uwierzył, logiczne jest, że rozpoczęła poszukiwania na własną rękę. Po drugie, była przekonana, że porwania dokonał ten sam facet co wcześniej. Wiedziała skąd mniej więcej uciekła, kryjówka nie była zdemaskowana, teoretycznie miała powody sądzić, że znajdzie tam siostrę. Te akurat rzeczy wydają mi się sensowne. O jakich innych niedorzecznościach mówicie?

ocenił(a) film na 5
nadziak94

UWAGA SPOILER!
Niedorzeczny jest fakt, że filigranowa dziewczyna, która nie spała co najmniej jedną noc, po upadku z dość dużej wysokości, bez najmniejszych problemów pokonała psychopatę/mordercę/gwałciciela, który specjalizował się w porywaniu i zabijaniu kobiet. Gdyby końcówka była inna, moja ocena byłaby trochę wyższa, jednak film o dość słabej fabule, nie trzymający w napięciu z beznadziejnym zakończeniem.

0rzel

Może i jest to naciągane, ale na początku filmu przedstawione było, że dziewczyna ćwiczyła samoobronę i wydać, że długi czas przygotowywała się na ewentualny powrót porywacza, by móc się obronić. A na adrenalinie człowiek potrafi wiele zrobić nawet nie przesypiając jednej nocy.

ocenił(a) film na 5
Lilithka

Słuszna uwaga, ale mimo wszystko dla mnie trochę naciągane. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
0rzel

"pokonała"... nie wiem czy zauważyłeś, ale ona miała broń, a on marną kość. nie uważasz, że jednak miała przewage?o.O strzelenie raczej mega wysiłku nie wymaga ;]

0rzel

Proponuję zacząc oglądać filmy dokumentalne tudzież przyrodnicze. Podstawą amerykańskich produkcji jest prosta i niewyrafinowana rozrywka nie wymagająca analizy treści pod kątem anatomiczno psychologicznym lub wartości kulturowych w aspekcie społecznym danego filmu. Poza tym jest jeszcze coś takiego jak adrenalina proponuję poczytać do czego zdolny jest ludzki organizm pod jej wpływem...

ocenił(a) film na 7
Azulinka

Może i naciągane, zresztą jak więkoszość filmów, wiadomo policja mogła namierzyć jej nr telefonu i nie przeszkodzi temu "wyłączenie gps" itd, ale film to film, muusi być naciiągane.
Podsumowując film oglądało się przyjemnie, pomimo, że było zacytuję "naciągane" to nie przeszkodziło mi to w odebraniu bardzo pozytywnie tego filmu i ocenieniu go na 7/10.
Mogę polecić oglądanie osobom, które się wachają.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
kowal1528

Dodam, że bardzo dobrze rozegrała się scena gdzie nasza bohaterka wróciła do domu, a konkretnie chodzi mi o ostatnie zdanie wypowiedziane policji ;)