PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10080860}
8,2 9  ocen
8,2 10 1 9
Zagrajmy to po swojemu
powrót do forum filmu Zagrajmy to po swojemu

skazane na piłkę,

herstorie prawdziwe.

zaczyna się dobrze, dobrze czyli herstorycznymi herstoriami heroicznymi, potem trochę grzęźnie.

dobrze kończy się tam, gdzie zaczynają się banały - że trener jest przewodnikiem, że piłka to sport drużynowy, i tak dalej, i tak dalej..

ja przepraszam, ale piłka to sport drużynowy, a trener jest przewodnikiem także w męskiej szatni.

mam pretensje, bo film jest pęknięty, niekonsekwentny: zrazu obiecuje unikalność, żeństwo - jako przeciwieństwo męstwa - po czym ucieka w slogany.

na moje, skoro już od pierwszych sekund wprowadza się ów antagonizm - żeńska piłka kontra męska piłka, dzyndzelki kontra zwisaki - należało tedy albo iść w to do końca albo w ogóle nie zaczynać.

zamiast kończyć na podobieństwach, wyraźniej jeszcze podakcentować różnice.

w ów czas byłby czad,
w ów czas byłoby super.

to była pierwsza pretensja, a teraz pretensja numer dwa:

lokowanie produktu karty wiadomojakiej subtelne jak kowadło zaiste,
dyskretne jak w Klanie.

do dwunastej minuty naliczyłem trzy zapłaty kartą, potem już przestałem.

mój genialny a pajęczy zmysł matematyczny wyliczył średnią - płatność kartą wiadomojaką co cztery minuty..

naprawdę?

a to same tylko zapłaty kartą z logiem zaledwie, pomijam: logo na laptopach, logo na bluzach, logo na telebimie.

toć nawet w Ajlawju koterskiego kartoników z hortexu nie było aż tyle!

dlaczego?

wszystko stanie się jasne, kiedy uświadomimy sobie pod jakim to a wszystko mówiącym kryptonimem ukrywa się drugi, za darmoszkę na platformie wiadomej udostępniony slogan reklamowy:

visa: na drodze rozwoju.

o żesz ty, orzeszku..

dobra, chcecie wojny, będzieci ją mieli.

ptysie zostały rzucone.

ja i wszystkie moje ziomice i ziomaki kontaktowaliśmy się już w tej sprawie z naszymi prawnikami.

prawnicy pochodzą z wadowic.

mamy reklamówki z kremówkami i zawijańce drożdżowe z dżemem, marmoladą i serem a dokładnie wymierzone w ciebie - i wiemy co z nimi zrobić!