PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118262}

Zakochany Paryż

Paris, je t'aime
2006
7,1 30 tys. ocen
7,1 10 1 29566
6,5 21 krytyków
Zakochany Paryż
powrót do forum filmu Zakochany Paryż

Jakim cudem Film łączący krótkie opowiadania tak wybitnych reżyserów może być cały nudny rozumiem jedna dwie trzy historyjki ale nie całość Ten film wzrusza bawi i zmusza do refleksji nad złożonością ludzkiej psychiki skupiającej się na jednym temacie to w jaki sposób można to zinterpretować i przekazać widzowi.Po cóż oglądać film i później pisać że jest nudy albo się go nie rozumie ja jak nie mogę zrozumieć filmu to oglądam jeszcze raz.Domorośli krytycy którzy nic nie rozumieją do których przemawiają rąbanka ,efekty lub dupy proszę swe komentarze zachować dla siebie nie zaśmiecajcie otoczenia.PROSZĘ!!!

skąd od razu taka generalizacja, że jak komuś Zakochany Paryż nie odpowiada to znaczy że rąbanki, efekty i dupy tak?

ograniczonko lekkie się wkradło?

ocenił(a) film na 7
slonica_smalec

A ja myślę podobnie jak Bad... Mi film podobał się chociaż kilka scen było słabszych, np wolał bym obejrzeć całą historię Gurinder Chadha bo ta historia mi najlepiej pasowała ale nie uważam by film był nudny, może jest bardziej dla tych co pragną podobnej miłości? Nie wiem, na pewno w takie filmy trzeba się wczuć tak jak np w Siedem Dusz... A wielu mówi że Siedem Dusz też jest nudny hmm :) Dziwne gusta niektórych ludzi....

ocenił(a) film na 8

Dokładnie według mnie film jest bardzo dobrze zrobiony jeśli miałabym oceniać go jako całość, uważam że przedstawia tak różne wizje twórców że wciąga niemal od razu i pragnie się go obejrzeć dalej. Inna sprawa że rzeczywiście nie wszystkie historie są aż tak ciekawe ale ogólnie film ogląda się bardzo przyjemnie ten film w większości fragmentów nie trzyma nawet za bardzo w napięciu ale ogląda się go wręcz lekko. wydaje mi się że widz nie zdąży przyzwyczaić się do jednej historii a już poznaje nową czasem ciekawszą a innym razem mniej, uważam że właśnie takie przejścia z jednego filmu do drugiego są bardzo ciekawe ponieważ widz nie tkwi jakby w jednej fabule przez dłuży czas ale delikatnie przechodzi do innej historii kiedy poprzednia się zakończy i to jeszcze wydaje mi się z możliwością dopowiedzenia sobie dalszych losów tych ludzi, przynajmniej ja miałam takie odczucie, zresztą film brytyjski To właśnie miłość jest jednym z moich ulubionych dlatego tez ten również osobiście mi się spodobał i chyba polubiłam taki styl. Zresztą zakończenie ostatecznie pokazuje nam jak nie więcej potoczyły się niektóre losy bohaterów i to chyba nie daje poczucia niedosytu, aha no i oczywiście wyjaśnia się że niektórzy z nich dobrze się znali. Właściwie co by nie mówić o tym filmie jest to na pewno jest to swego rodzaju specyficzna komedia ale jak to w życiu z bardzo przewrotnym losem bohaterów i na pewno nie wszystko musi skończyć się Happy Endem ale i tak naładowuje pozytywną energią.