PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107855}

Zakochany bez pamięci

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
2004
7,4 164 tys. ocen
7,4 10 1 164361
7,8 84 krytyków
Zakochany bez pamięci
powrót do forum filmu Zakochany bez pamięci

Obejżałam go ze względu na Jima Carrey'a bo to świetny aktor, ale niestety zawiodłam się myślałam ,że film zrobi na mnie większe wrażenie, ale niestety tak się nie stało. Dość intrygujący pomysła na scenariusz taki "inny" niż typowe komedie romantyczne i to można uznać za plus tego filmu, ale na mnie nie zrobiło to dużego wrażenia!

ocenił(a) film na 10
Freedianka

...bo to nie jest komedia romantyczna i wszyscy, którzy ze względu na info od dystrybutora oraz odtwórcę głównego bohatera oczekują komedii będą rozczarowani. Jest to film o prawdziwej, głębokiej i trudnej miłości. Jeśli wierzysz jeszcze, że są inne warianty tego uczucia, to albo jesteś bardzo młoda, albo oglądasz za dużo płytkich filmów. Miłośc doprowadza do takiego spustoszenia w mózgu, że żadne zabiegi nie usuną blizny jaką po sobie pozostawia. Po wykasowaniu pamięci nasi bohaterowie trafili znów na siebie i znów się połączyli, bo musieli, byli na siebie skazani.
Mój stary ojciec mówi, że "śmierc i żona od Boga naznaczona". Coś w tym jest i o tym jest ten film.