PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107855}

Zakochany bez pamięci

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
2004
7,4 164 tys. ocen
7,4 10 1 164348
7,8 84 krytyków
Zakochany bez pamięci
powrót do forum filmu Zakochany bez pamięci

Intrygujący

ocenił(a) film na 8

Dobry film, po którym jednak pozostaje niedosyt w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Oglądało się przyjemnie, ale chciałoby się więcej. Chociażby ze względu na dalsze losy tego "drugiego" związku. Fajna konstrukcja fabularna, świetny Carey, taka sobie Winslet, za mało humoru, ale za to dużo uczuć. Intrygująca podróż w głąb umysłu "zakochanego". Niezła robota. 7/10

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

Moim zdaniem to jeden z najlepszych filmów jakie widziałem w życiu. I muszę powiedzieć, że w przeciwieństwie do Ciebie jestem w pełni usatysfakcjonowany, za każdym razem kiedy go widzę. Perypetie tego "drugiego" związku jak piszesz nie są moim zdaniem konieczne, z uwagi na to, że człowiek w realnym życiu nie ma raczej takiej drugiej szansy. Nikt nie wymazuje złych wspomnień. W moim odczuciu jest to bardzo przygnębiający film, ale przez to genialny. Poza tym ciekawie zrobiony co słusznie zauważyłeś. Oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania, fajnie, że film Ci się podobał. Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
joe_kaktus

Nie wiem, dlaczego, ale ten "drugi związek" wywarł na mnie niemal aż tak doskonałe wrażenie, jak losy doskonale zagranych głównych bohaterów. Film rewelacyjny, nie dla każdego (jak wszystko, co pisze Kaufman).