PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107855}

Zakochany bez pamięci

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
2004
7,4 164 tys. ocen
7,4 10 1 164348
7,8 84 krytyków
Zakochany bez pamięci
powrót do forum filmu Zakochany bez pamięci

w tej kategorii. Bardzo dobra gra zarówno Jima jak i Kate. Film na pewno trafi do odbiorców, którym nie obce są zawiłości związane z tworzeniem i rozpadem związków. Duży plus za niekonwencjonalne podejście do tak nieuchwytnego i nieobliczalnego zjawiska jakim jest "miłość".

ocenił(a) film na 8
nobodyfcares

osobiście film mnie urzekł. Spodziewałam się czegoś zupełnie innego. A tu przynajmniej dla mnie, obraz dośc niekonwencjonalnej miłości. Silnej i prawdziwej, doprowadzającej do szaleństwa, ale kto z nas nie chciałbym oszaleć z miłości chociaż na chwilę.

ocenił(a) film na 9
Lenka_22

Nie ma takich..;) Jeżeli jeszcze nie oglądałaś to polecam '500 Days of Summer'.

ocenił(a) film na 10
nobodyfcares

a ja polecam nowiutki (nie do końca) Beginners.

ocenił(a) film na 8
nobodyfcares

oglądałam oczywiście "500 dni miłości" tak btw kocham polskie tłumaczenia. Kolejny bardzo dobry film, inny przedewszystkim niż większość mega komerycjnych i kręconych na jedno kopyto maszyn do nakręcania pieniędzy producentów.

ocenił(a) film na 9
Lenka_22

Zgadza się. Większość wspólcześnie produkowanych i reklamowanych filmów jest takich. Na szczęście (rzadko bo rzadko ;) ) trafiają się i takie, w których przekaz i doznania estetyczne są priorytetem. Bardzo pod tym względem podobał mi się film The Fountain. To może "Virgin Suicides" Sofii Coppoli? :p