PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107855}

Zakochany bez pamięci

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
2004
7,4 164 tys. ocen
7,4 10 1 164348
7,8 84 krytyków
Zakochany bez pamięci
powrót do forum filmu Zakochany bez pamięci

Dla mnie ten film jest bardzo przecietny, swietny byl pomysl na fabule ale wykonanie juz troche slabsze. Duzym Plusem tego filmu jest napewno rola Jimma ktory jak ktos juz wspomnial moze grac "powazna" role. Minusy tego filmu to niezrozumiale czasami zwroty akcji i ogolne "pomieszanie". Bardzo takze nie podobalo mi sie zakonczenie ale to juz kwestia gustu. Film oceniam na 6/10.

ocenił(a) film na 8
Visca_el_barca

Wedlug mnie te niezrozumiale z pozor zwroty akcji sa w pewnien sposob wazne ,to chyba jeszcze jeden sposob na oddanie tego co dzieje sie w glowie Joela.

użytkownik usunięty
dziewczyca

...albo wspomnień, których nie pamiętamy. Kasowanie pamięci to tylko pretekst, a układ filmu przypomina mi funkcjonowanie mózgu - choć skutki jasne i proste do przewidzenia - zasady niezrozumiałe.

ocenił(a) film na 10
Visca_el_barca

a mnie sie bardzo podobaja wszelkie zwroty akcji - za to uwielbiam Kaufmana. Film jest po prostu wspanialy.
Na takie zakonczenie tez czekalam ostatnie kilka minut filmu - byla mozliwosc, zeby skonczyl sie inaczej, ale jednak wychodzi sie z kina z usmiechem na twarzy.
Carey tez swietny - co kilka lat zdarza mu sie znakomita rola (to wg mnie 3 - po Truman Show i Czlowieku z ksiezyca - ale moglam cos przeoczyc). I Winslet tez bombeczka - bardzo wyrazna postac - za takie role ja lubie.
Dla mnie 10/10.

ocenił(a) film na 4
Miu_Miu

mozna obejrzeć ale jak dla mnie to żadna rewelacja