PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107855}

Zakochany bez pamięci

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
2004
7,4 164 tys. ocen
7,4 10 1 164348
7,8 84 krytyków
Zakochany bez pamięci
powrót do forum filmu Zakochany bez pamięci

Witam. Właśnie jestem świeżo po obejrzeniu filmu i odrazu mówię że jestem fanem tego dzieła, bardzo mi się ono podobało. I mam takie pytanie czy moglibyście mi polecić jakiś inny film o miłości ale nie takiej która polegałaby na wzajemnym "rżnięciu" tylko o prawdziwej, szczerej miłości w którym można by się identyfikować z bohaterami? Z góry dziękuje.

ocenił(a) film na 9
_KASZANIATOR_

W podobnej konwencji utrzymuje się np. 'Dom nad Jeziorem'.

Tam również przeplata się przeszłość z przyszłością i również trzeba się skupić nad akcją żeby nie przegapić żadnego wątku.
Ogólnie rzecz biorąc polecam!

ocenił(a) film na 9
_KASZANIATOR_

Spragnieni miłości.
http://www.filmweb.pl/f1508/Spragnieni+miłości,2000

ocenił(a) film na 9
_KASZANIATOR_

"Okruchy dnia","Cienista dolina" z Hopkinsem, "Jak we śnie " również Gondry, "Śniadanie u Tiffan'ego", "Dziewczyna z perłą" - prawdziwe zmysłowy film i pewnie wiele innych ...

ocenił(a) film na 10
_KASZANIATOR_

Ja polecam ''The Million Dollar Hotel'' trochę w innym klimacie, ale naprawdę warto.

_KASZANIATOR_

duński film "Rekonstrukcja" Christoffer'a Boe'a - na długo pozostaje w pamięci :) prowadzony w podobnej konwencji jak "Zakochany.."

"Pokuta" - troszke inny od dwóch powyższy, ale rownie piękny, wzruszający, z niewiarygodną muzyką i świetną obsadą no i o miłości. Polecam!

ocenił(a) film na 10
_KASZANIATOR_

Napewno "Jak we śnie", tak samo oryginalny i w piękny sposób opowiadający o nie zawsze łatwej miłości :) Zresztą to ten sam reżyser :) Pozdrawiam :)