PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107855}

Zakochany bez pamięci

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
2004
7,4 164 tys. ocen
7,4 10 1 164361
7,8 84 krytyków
Zakochany bez pamięci
powrót do forum filmu Zakochany bez pamięci

Zakręcony

ocenił(a) film na 7

Powiem szczerze, ze jak dla mnie, to ten film jest makabrycznie zakrecony. Moze to dzieki roli, ktora grala Kate. Ta dziewczyna byla tak szurnieta, ze az milo bylo na nia patrzec :)

Ale sama akcja kasowania tej pamieci tez byla dziwna....
W pierwszej chwili podrapałam sie po lepetynie, i sobie pomyslalam: "Kurde, o co chodzi?"

Ale uwazam, ze film byl wysmienity ! Zupelnie inny niz te wszystkie cukierkowe hollywoodzkie komedyjki ze slodkimi buzkami slodkich aktoreczek w rozowych kubraczkach.

Podobala mi sie w tym filmie ta parka. Oni byli ZUPELNIE rozni, a jednak przez wiele lat potrafili tworzyc zwiazek. On malomowny, niesmialy, ktorego ulubionym przymiotnikiem bylo "mily, mila, mile". Ona szalona, z wlosami koloru .... no, oryginalnego, wulgarna.
Oboje przecietnej urody, ale pasujacy do siebie. Super, mysle ze kazdy marzy o takim zwiazku !

7/10 daje

ocenił(a) film na 9
kiniazw

Mi sie film podobał, choć przyznaje ci racje, ze jest niezle zakrecony, na poczatku nie moglam zrozumiec o co chodzi... Obejrzyj sobie Deju Vu - ten film tez ma pokrecona fabułe, ale warto go obejrzec:D Ale dla samej Kate 10, bo jest genialna:)

kiniazw

no cóż... to nie jest może film najbardziej prosty, ale z filmów Kaufmana chyba najbardziej banalny, chociaż nie jest to jego wadą... zaletą jest, ze trafia do większej ilości ludzi niż Adaptacja, czy Malkowicz.

ocenił(a) film na 8
Sacronius

Tak, film był rzeczywiscie zakręcony...Momentami naprawdę trudno mi go było ogarnąć i zastanawiałam się o co chodzi, czy coś przegapiłam?
Ale ogólnie w porządku, też dałam 7/10.