PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=434389}

Zakochany głupiec

Flashbacks of a Fool
2008
6,8 7,6 tys. ocen
6,8 10 1 7556
4,8 5 krytyków
Zakochany głupiec
powrót do forum filmu Zakochany głupiec

Niezły film.

ocenił(a) film na 6

Powiem tak - widziałem lepsze filmy.
Ktoś pytał, co reżyser chciał na pokazać/przekazać tym filmem. Ja odbieram to jednoznacznie. Abyśmy nie popełniali błędów, których w przyszłości będziemy żałować i przez które mogą cierpieć inni. Film ciekawy, posiadający retrospekcje, które sobie cenie. Niemniej jednak nie powalił mnie z nóg. Można obejrzeć.

Paolo7

też oglądałem i taki se ale najlepsze było jak ta dziewczynka bawiła się na minie morskiej i tak się długo bawiła aż uruchomiła zapalnik i boom he he

ocenił(a) film na 7
pawel_murdock

Bardzo qrwa śmieszne, jeśli bawią Cie komedie (widzę po Twoich ocenach, że tak) to nie wypowiadaj się na temat takich filmów, które nie bawią a uczą.

Le0n

masz rację ten film uczy i to bardzo jak należy zachować się w przypadku znalezienia niewypałów.

Paolo7

"Abyśmy nie popełniali błędów, których w przyszłości będziemy żałować i przez które mogą cierpieć inni"

Generalnie wiem o co Ci chodziło, ale to trochę niewykonalne: nie popełnić błędu, którego będziemy żałowali. Gdybyśmy znali konsekwencje swoich błędów, nie popełnialibyśmy ich, a przynajmniej tych najbardziej brzemiennych w skutkach...

ocenił(a) film na 8
Dexterb

Ale jak jesteśmy rozgarnięci i mamy wykształtowany kręgosłup moralny to większych możemy unikać, lub nawet tych mniejszych mając na względzie ewentualne skutki.

ocenił(a) film na 8
Dexterb

Moim zdaniem przesłanie jest jeszcze trochę inne -> Nie doznasz prawdziwego szczęścia jeśli nie potrafisz zmierzyć się z własnymi demonami. I nawet dziw*i, hajs, koks nie pomogą... życiowe:)