Zapaśnik

The Wrestler
2008
7,2 117 tys. ocen
7,2 10 1 117280
7,8 52 krytyków
Zapaśnik
powrót do forum filmu Zapaśnik

Film mimo że prosty, schematyczny, to bardzo ciekawy. Zalety które dla mnie były istotne w tym filmie:
1.Pokazanie wrestlingu od tej drugiej strony (anaboliki, faszerowanie, dobra zabawa(striptiz), koleżeństwo, to nie sport to wielkie show,polegające na samookaleczeniu,.
2.Miłość do "sportu" ponad miłość do prawdziwej rodziny, poświęcenie życia dla tego co robił przez całe życie.
3.Film ukazuje często prawdę jak może skończyć wieloletni sportowiec, gdzieś w delikatesie..itp.
4.SPORT często kosztem własnego życia prywatnego ( np. LOKO piłkarz - zmarł na boisku....bohater prawdopodobnie też...?
5.Żył i zmarł jak RAM, jak bohater swoich kibiców, jako taki którego znali, jak ten którego znali....

POLECAM film, dla osób uprawiających wszelkiego rodzaju sport i dla tych którzy myślą, że sport to bajka.....

first3

całkowiecie się pod tym podpisuję. u mnie na blogu moja recenzja filmu i troszkę o oskarach

ocenił(a) film na 10
first3

Świetny film. Trochę inaczej to widzę niż Ty. Wrestling, czy sport ogólnie, był tu tylko pretekstem. Pretekstem, by pokazać, że czas płynie, a my orientujemy się zazwyczaj zbyt pózno. Rourke zagrał doskonale. A wszystko to co piszesz o sporcie to prawda- wymaga jaj.